Yeni C40 Recharge, 420 KM Menzili ile Volvo’nun En Yeni Elektriklisi

Ototeknikveri     02 Mart 2021 06:47

Volvo'nun 2030'dan itibaren sadece elektrikli otomobil üreteceğinin duyurulmasından kısa bir süre sonra, İsveçli otomobil üreticisi, yalnızca online olarak satın alınabilecek tamamen elektrikli bir coupe-SUV modeli olan yeni C40 Recharge'ı tanıttı.

Yeni C40 Recharge, 420 KM Menzili ile Volvo’nun En Yeni Elektriklisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Volvo C40 Recharge, XC40 Recharge ile aynı CMA platformunu temel alıyor ancak şirketin yalnızca pilli elektrikli olarak tasarlanan ilk modeli.

 

Elektrikli Volvo C40 Recharge, daha düşük eğimli bir tavan çizgisi dahil olmak üzere coupe SUV modellerinin alışılmış stil özelliklerini benimsiyor. Diğer özellikler arasında "modern piksel teknolojisini" benimseyen yeni farlara sahip bir ön fasya ve yeni modele özgü bir dizi renk ve dekor seçenekleri yer alıyor.

 

Güç çıkışı toplam 402 HP ve 660 Nm tork üreten, öndeki ve arka akstaki ikiz motorlu bir kurulumdan geliyor. 78 kWh pil paketi ile birlikte yeni Volvo C40 Recharge'ın WLTP test döngüsünde yaklaşık 420 km sürüş menzili sunacağı tahmin ediliyor.

 

Yeni Volvo C40 Recharge, bataryasını yaklaşık 40 dakika içinde yüzde 80'e kadar hızlı şarj edebilecek ve en azından Volvo'ya göre, genel sürüş menzilini iyileştirebilecek kablosuz yazılım güncellemelerini alabilecek.

 

Volvo teknoloji sorumlusu Henrik Green yeni model hakkında "C40 Recharge, Volvo'nun geleceğini temsil ediyor ve nereye gittiğimizi gösteriyor. Tamamen elektrikli, online olarak ve yalnızca uygun bir bakım paketi ile sunuluyor ve hızlı teslimat için mevcut olacak. Yeni bir Volvo almak hiç bu kadar çekici olmamıştı." dedi.

 

XC40 Recharge gibi, yeni Volvo C40 da Google ile ortaklaşa geliştirilen ve Google Maps, Google Assistant ve Google Play Store gibi yerleşik Google uygulamaları ve hizmetleri sunan Android tabanlı bir bilgi-eğlence sistemine sahip. Yeni model ayrıca sınırsız veri bağlantısı ile birlikte geliyor ve tamamen vegan / deri içermeyen ilk Volvo.

 

Yeni Volvo C40 Recharge, otomobil üreticisinin Belçika'nın Gent kentindeki fabrikasında XC40 EV ile birlikte bu sonbaharda üretime girecek.

Son Güncelleme : 02 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo