Yakıt Hücreli 2021 Toyota Mirai'den 150 Fotoğraf

Ototeknikveri     05 Mart 2021 01:25

Yeni Toyota Mirai Avrupa'da piyasaya sürülüyor ve Japon otomobil üreticisi en yeni yakıt hücreli elektrikli aracının AB'ye özel versiyonunun tüm ayrıntılarını yeni bir resim galerisi ile birlikte yayınladı.

Yakıt Hücreli 2021 Toyota Mirai'den 150 Fotoğraf
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Toyota Mirai, arkadan çekişli GA-L modüler platforma geçerek orijinalinden keskin bir biçimde farklılaşıyor ve bu onu görsel olarak tartışmalı selefinden daha uzun, daha geniş ve daha alçak yapıyor.

 

Mirai'nin yakıt hücreli güç aktarım mekanizmasının toplam güç çıkışı 179 HP'ye (184 PS) yükselirken, yeni lityum iyon pil takımı, önceki modelin nikel-metal hidrit pilinden yalnızca daha fazla enerji yoğun değil, aynı zamanda fiziksel olarak daha küçük ve daha hafif. Otomobil 9 saniyede (öncekinden 0,6 saniye daha hızlı) sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve azami hızı 175 km/s.

 

Toyota, "T" konfigürasyonunda üç yüksek basınçlı hidrojen deposu düzenleyerek hem yakıt kapasitesini hem de aracın sürüş menzilini yüzde 30 artırdı. Tanklar, konumları Mirai'nin alt ağırlık merkezine ve 50:50 ağırlık dengesine katkıda bulunarak 5,6 kg hidrojen depolayabiliyor.

Depoların daha yüksek kapasitesi, yeni Toyota Mirai'nin yaklaşık 650 km sürüş menzili sunmasına izin verirken, yakıt ikmali işlemi sadece beş dakika veya daha kısa sürüyor.

 

Sportif, arkadan itişli beş koltuklu bir sedan oranlarıyla, yeni Toyota Mirai artık sadece görünümü hoş bir otomobil değil, aynı zamanda daha da geniş.

 

Avrupalı ??müşterilere üç donanım seviyesi arasından seçim sunulacak: Mid, High ve High+. Giriş seviyesi Mid, 19 inç alaşım jantlar, 12,3 inç bilgi-eğlence sistemi, Otomatik Uzun Far özellikli bi-LED farlar, uzaktan kumandalı çift bölgeli klima, ısıtmalı ön koltuklar, akıllı giriş ve tek tuşla başlatma ile donatılmış. Ayrıca sekiz inçlik bir çoklu bilgi ekranı sunuluyor.

 

High donanım seviyesi, sentetik deri döşeme, kablosuz telefon şarjı, Panoramik Görüntü Monitörü, Kör Nokta Monitörü, otomatik frenli Arka Çapraz Trafik Uyarısı, arka gizlilik camı, Akıllı Park Sonarı, ısıtmalı direksiyon simidi ve sekiz renkli ortam kabini aydınlatması ile birlikte geliyor.

 

Üst sınıf High +, 20 inçlik siyah alaşım jantlar, sabit panoramik cam tavan, baş üstü ekranı, dijital dikiz aynası, yarı anilin deri döşeme, üç bölgeli klima, ısıtmalı ve havalandırmalı ön ve arka koltuklar, arka koltuk yolcu kontrol paneli, gelişmiş park sistemi ve daha fazlasını sunuyor.

 

Toyota, şirketin Avrupa'daki hidrojen faaliyetlerini denetlemek ve hızla artan ilgi ve yakıt hücresi teknolojisine yatırımdan yararlanmak için yeni Fuel Cell Business Group'u (Yakıt Hücresi İş Grubu) kurdu. Merkezi Brüksel, Belçika’da bulunan Fuel Cell Business Group teknolojiyi mobilite ve diğer sektörler için erişilebilir hale getirme ve yeni ticari ortaklar çekme hedefine sahip.

Son Güncelleme : 05 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo