Yeni Kia K8 Sedan'ın İç Mekanına İlk Bakış

Ototeknikveri     05 Mart 2021 04:36

Yeni K8’in iç tasarımının görüntülerinin sızdırılmasından sadece birkaç gün sonra Kia, otomobilin kokpitinin iki yüksek kaliteli görüntüsünü yayınladı ve bazı yeniliklerini detaylandırdı.

Yeni Kia K8 Sedan'ın İç Mekanına İlk Bakış
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni modelde en dikkat çeken kısım, her biri çapraz olarak 12 inç boyutunda olan bilgi-eğlence sistemi ve dijital gösterge panelini içeren iki katmanlı gösterge panelinin üstüne monte edilmiş devasa kavisli ekran.

 

Havalandırma ve klima kontrolleri dokunmatik yüzeyle çalıştırılıyor, bu da içerideki fiziksel düğmelerin sayısını daha da azaltıyor ve solda, ortasında Kia’nın yeni logosunun yer aldığı üç kollu bir direksiyon simidi görüyoruz. Orta konsol, sürüş modu seçicinin yanında, iki bardak tutucusu ve ekstra depolama için küçük bir bölme ile birlikte, elektrik vites değiştiriciyi barındırıyor. Isıtmalı koltukların ve direksiyon simidinin düğmeleri orta kol dayanağının önüne yerleştirilmiş.

Meridian'ın 14 hoparlörlü premium ses sistemi, Kia bünyesinde ilk kez K8'e dahil edildi. Otomobilde ayrıca ortam aydınlatması, modern yatlardan ilham alan ahşap yüzeyler, yüksek kaliteli metal kaplama ve koltuklarda ve kapı içlerinde elmas desenli Nappa deri döşeme bulunuyor.

 

Markanın küresel tasarım şefi ve kıdemli başkan yardımcısı Karim Habib, "K8, ilerici ve zarif iç tasarımıyla eşleşen dinamik bir dış cepheye sahip modern bir sedan. Şirketimizin yeniden markalaşmasından bu yana ilkimiz olan bu otomobil, gelecek hedeflerimizi gerçekleştirmeye çalışırken bizi ileriye doğru yola koyuyor." dedi.

K7 / Cadenza'nın yerine K8'in Amerika Birleşik Devletleri'nde piyasaya sürülmeyeceği öğrenildi. Ülkede sedanlar artık o kadar popüler olmadığından, Kia bunun yerine crossover'lara ve SUV'lara odaklanacak.

K8 ile ilgili tüm detaylar bu yılın ilerleyen günlerinde duyurulacak, ancak bu arada, yeni tasarımına buradan göz atabilirsiniz.

Son Güncelleme : 05 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo