Renault Bu Ay 2021 Arkana'yı Avrupa'da Siparişe Açıyor

Ototeknikveri     05 Mart 2021 06:49

Renault, kompakt SUV coupe'nin Rusya'daki satışlarının başlamasından neredeyse iki yıl sonra, bu ay Avrupa genelinde 2021 Arkana için sipariş defterlerini açacak.

Renault Bu Ay 2021 Arkana'yı Avrupa'da Siparişe Açıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa'da satılacak modelin temelini, mevcut Renault Clio ve Captur tarafından da kullanılan CMF-B modüler platform oluşturuyor. Güney Kore'de satılan ve Samsung XM3 olarak adlandırılan Arkana da aynı platformu kullanırken, Rusya'da satılan model Dacia Duster ile aynı B0 + platformunu kullanıyor.

Renault Arkana, Avrupa'da özel olarak hibrit sistemlerle sunulacak. E-TECH hibrit, iki elektrik motoruyla birlikte çalışan 91 hp güç çıkışına sahip 1.6 litrelik dört silindirli benzinli motor, 48 hp (36 kW) "e-motor" ve 20 hp (15 kw) yüksek voltajlı marş jeneratörü ile geliyor. Ayrıca bunlara çok modlu debriyajsız şanzıman eşlik ediyor. Bu yenilikçi güç aktarma sistemi toplam 140 hp güç üretiyor ve Renault'ya göre SUV'nin şehir içi sürüş sırasında yüzde 80'e kadar tamamen elektrikle çalışmasına izin veriyor.

Bunun yanında iki mikro hibrit güç aktarım mekanizması da sunulacak. Her ikisi de bir EDC çift kavramalı şanzıman, 1.3 litrelik dört silindirli turbo benzinli motor ve yolcu koltuğunun altında bulunan 12V lityum iyon pil ile birlikte bir alternatör başlatma sistemi kullanıyor. Bu motorun giriş seviyesi versiyonu 138 hp üretecek, yüksek versiyon ise 158 hp güç çıkışına sahip olacak, ancak bu versiyon Ekim ayına kadar piyasaya sürülmeyecek.

Samsung XM3 gibi, Avrupa'da satılan Renault Arkana da şirketin Güney Kore'deki Busan fabrikasında üretilecek.

Arkana program direktörü François Laurent yaptığı açıklamada, "Arkana, modernite ve yeniliğin Renault’nun DNA'sında nasıl kök saldığının bir başka örneği. Her seviyede bir hibrit ve SUV kodlarını pozitif sportif bir cazibeyle mükemmel bir şekilde harmanlayarak duyarlılığı çok yönlülükle birleştiriyor. Avrupa pazarının çekirdeğini oluşturan ana akım kompakt SUV segmentine yeni bir ivme getiriyor. Arkana’nın hibrit teknolojili motorları açık bir şekilde ileriye dönüktür ve serinin en üstündeki yenilikçi E-TECH Hybrid sistemi ile benzersiz bir sürüş deneyimi sunarak, azaltılmış CO2 emisyonları ve geliştirilmiş yakıt verimliliği ile birlikte sürüş keyfini garanti eder." dedi.

Son Güncelleme : 05 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo