Volkswagen ID İçin Her 3 Ayda Bir Büyük Güncelleme Vaat Ediyor

Ototeknikveri     07 Mart 2021 12:57

Volkswagen, ID.3 ve ID.4'ün yalnızca kablosuz güncellemeleri almakla kalmayıp, 2021 yazından itibaren her üç ayda bir güncelleme alacaklarını duyurdu.

Volkswagen ID İçin Her 3 Ayda Bir Büyük Güncelleme Vaat Ediyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW markasının teknik geliştirme başkanı Thomas Ulbrich, "Bu, teslim edilen tüm ID otomobillerin ömür boyu yeni otomobillerle aynı yazılım seviyesinde olmasını sağlayacaktır. Havadan güncellemeler gelecekteki otomobillerde de yeni normal olacak." dedi.

 

OTA güncellemeleri, bu amaçla bir araya getirilen yeni kurulmuş bir yazılım ekibi olan ID.Digital tarafından yönetilecek. MEB platformunun ve daha spesifik olarak ID.3'ün geliştirilmesi başlangıçta yazılım sorunları nedeniyle gecikmişti. Marka, yazılım geliştirmesinin çoğunu olabildiğince şirket içinde hareket ettirerek bunu düzeltmeye çalıştı.

ID.4'ün ilk incelemeleri, crossover'ın yetkinliğine rağmen, bilgi-eğlence sisteminin neredeyse bir hayal kırıklığı olduğundan şikayet ediyor. Doug DeMuro, sistemi yavaş ve tepkisiz olarak nitelerken, bunun yepyeni bir elektrikli araçtan bekleyeceğinizden çok 2007'deki bir bilgi-eğlence sistemine benzediğinden şikayet etti.

 

Volkswagen şimdi bu kablosuz güncellemelerle ID modellerinin yazılımını ve müşterinin otomobille etkileşimini hızla iyileştirebileceğini söylüyor.

Nitekim, geçen hafta üretilen otomobiller standart olarak ID.Software 2.1'i alıyor. Avrupa'daki araç sahipleri artık ID.3'lerini ve ID.4'lerini de güncelleyebiliyor. Volkswagen markasının CEO'su Ralf Brandstätter, “Havadan güncellemelerin tanıtımı, bir teknoloji şirketine dönüşümümüzde ve yeni iş modellerinin geliştirilmesinde bir sonraki önemli adımdır” dedi.

Son Güncelleme : 07 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo