Yeni Elektrikli Renault Megane Prototipi İlk Kez Görüntülendi

Ototeknikveri     07 Mart 2021 03:12

Megane eVision ilk olarak geçen yılın sonbaharında tanıtıldı ve Renault'nun başkanı Luca de Meo, üretimin 2021'in sonunda başlayacağını duyurdu. Şimdi casus fotoğrafçılar bize halka açık yollarda bir prototip testinin ilk görüntüsünü sağlıyor.

Yeni Elektrikli Renault Megane Prototipi İlk Kez Görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Orijinal konsept açıklandığında, üretim otomobilinin, köşelere itilen tekerlekler ve ayırt edici 3D aydınlatma gibi aynı tasarım öğelerini içeren konsepte yüzde 95 benzeyeceği söylendi. Bu iddialar, vücut şeklinin ve aydınlatmanın Megane eVision'a benzer olduğuna işaret eden bu casus fotoğraflarda da geçerli görünüyor.

 

Ancak bazı değişiklikler de var. Kemer çizgisi daha alçak görünerek daha geniş bir camlı kısma izin verirken, çatı daha az eğiliyor. Arka omuzlar daha az belirgin görünüyor ve dış aynalar geleneksel (kameralar belirli donanım seviyelerinde sunulsa da).

 

Yeni Megane eVision, İttifak'ın Nissan Ariya'nın da temelini oluşturan modüler CMF-EV platformunu temel alan ilk Renault modeli. Kompakt bir hatchback olarak sayılsa da, uzun duruyor ve daha çok bir crossover gibi görünüyor.

 

Mégane eVision piyasaya çıktığında Volkswagen’in ID.4'ü ile rekabet edecek ve Fransa'da elektrikli 5 hatchback modelini üretecek olan aynı fabrikada üretilecek.

 

Üretim otomobili, 11 cm boyunda, segmentteki en ince pil olarak lanse edilen 60 kWh pil paketine sahip olacak. Batarya boyutları, Renault'nun Megane'nin geleneksel bir hatchback kadar iç mekana sahip olmasını sağlayacağını iddia ettikleri bir mekan düzenini keşfetmesine izin verdi, ancak 50 cm daha kısa bir ayak izi içinde.

 

Megane eVision, yaklaşık 220 hp güç sağlayan 160 kW'lık tek motora sahipti. Bu pilin 450 km menzile sahip olması beklenirken de Meo, elektrikli otomobilin birden fazla pil kapasitesi ile sunulacağını ima etti. Ayrıca, aracın 30 dakikada 320 km şarj sağlayan hızlı şarj özellikleriyle gelmesi bekleniyor.

 

Üretimin bu yıl sonundan önce başlaması planlanıyor.

Son Güncelleme : 07 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo