Mitsubishi, 2023 Yılından İtibaren Avrupa'da Renault Yapımı İki Yeni Model Sunacak

Ototeknikveri     12 Mart 2021 12:16

Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance, Renault'nun Avrupa pazarı için Mitsubishi'ye iki yeni model tedarik edeceğini duyurdu ve konuyla ilgili daha önceki haberleri doğruladı.

Mitsubishi, 2023 Yılından İtibaren Avrupa'da Renault Yapımı İki Yeni Model Sunacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mitsubishi’nin yeni Renault tabanlı modelleri 2023’ten başlayarak belirli Avrupa pazarlarında piyasaya sürülecek. Japon otomobil üreticisi, bu yeni modelleri Eclipse Cross ile birlikte yalnızca soldan direksiyonlu piyasalarda sunarak markanın bölgedeki varlığını garanti edecek.

 

Mitsubishi ya da Renault, bu yeni modellerin ne olacağını açıklamadı, sadece Renault fabrikalarında Fransız meslektaşları ile aynı platformlar ve güç aktarma organları kullanılarak üretilen "kardeş modeller" olacaklarını, ancak Mitsubishi markasını yansıtan "farklılaşma" ile dikkat çekeceklerini belirttiler.

 

Mitsubishi Motors CEO'su Takao Kato, "Mitsubishi Motors, Avrupa pazarı için Renault'nun OEM modellerini ve nihayetinde yeni müşterileri memnuniyetle karşılıyor. Mitsubishi Motors, Avrupa'da yapısal reformlar uyguluyor ve Temmuz 2020'de orta vadeli iş planlarımızda açıklanan Avrupa Pazarı için yeni otomobil geliştirmeyi dondurma kararımız devam ediyor. Bununla birlikte, OEM tedarik anlaşması, devam eden satış sonrası işimizin yanı sıra Avrupa'da geliştirilen ve üretilen yeni ürünleri sunmak için bize bir çözüm sağlayacak." dedi.

 

Geçen Temmuz ayında Mitsubishi, maliyetleri yüzde 20 azaltma planının bir parçası olarak Avrupa'da yeni modellerin tanıtımını durduracağını ve bunun yerine Avrupa'dan önemli ölçüde daha büyük bir pazar payına sahip oldukları Güneydoğu Asya pazarına odaklanacaklarını söylemişti.

 

Eclipse Cross'a ek olarak yeni Renault tabanlı modellere sahip olmak, elbette Mitsubishi'nin Avrupa'yı tamamen terk etmesinden daha çok tercih edilir.

 

Renault - Nissan - Mitsubishi İttifak Operasyon Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard, "Mitsubishi Motors'un Avrupa'da yeni bir kadro kurmasını görmekten çok mutluyum. İttifak, rekabet gücünü artırmayı ve daha etkili kaynak paylaşımını sağlamayı hedefliyor. Bu üç şirketin de yararına olur. Yaklaşımımız işbirliğine dayanıyor, karşılıklı saygıya dayanıyor ve her şirketin performansını artırma niyetiyle, bireysel şirketlerin kendi güçlü yönlerinden yararlanmasına, kaynakların tekrarlanmasını önlemesine ve verimliliği artırmasına olanak tanıyor." diye konuştu.

Son Güncelleme : 12 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo