Renault da Logosunu Değiştirenler Arasına Katıldı

Ototeknikveri     14 Mart 2021 12:36

Peugeot, Nissan ve Volkswagen yakın zamanda logolarını güncelledi ve Renault geride kalmak istemedi. Bu yüzden Fransız marka da logosunu güncelleyeceğini duyurdu.

Renault da Logosunu Değiştirenler Arasına Katıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak Renault 5 Prototype ile gösterilen ancak şimdi marka çapında yer verilecek yeni logo, 1925'ten beri barındırdığı elmas şekline sadık kalıyor ancak onu modern bir uygulama ve minimalizm anlayışı ile güncelliyor.

 

Logo ilk üretim görünümünü 2022'de yeni bir modelde yapacak (Renault 5'in üretim versiyonu 2023'te bekleniyor) ve 2024'e kadar Renault araçlarının tümünde olacak. Renault Tasarım Direktörü Gilles Vidal'a göre, Renault 5 Prototype'ın aldığı çok olumlu tepkiler markayı bu yenilenmeyi resmileştirmeye iten şeydi.

 

Vidal, "Grafik mirasımızın önemli bir parçası olan çizgilerin çağdaş bir şekilde ele alınmasıyla, gereksiz efektler veya renkler olmadan daha ikonik, basit ve anlamlı, gerçek bir zamansız imza haline gelmesini düşündük. Bu çizgiler bir simbiyozu, döngüyü, iç içe geçmeyi ve birbirini tamamlamayı anlatıyor, aynı zamanda sürekli hareketi ve ilerlemeyi simgeliyor." diyor.

 

Gerçekten de, elmas şeklindeki logo 1925'ten beri var. Yıllar içinde birkaç kez güncellenmiş olmasına rağmen, logonun en son 3D versiyonu ilk olarak 1992'de tasarlandı. Renault, bu kadar süre sonra bir değişim zamanının geldiğini hissetti.

 

Yeni logonun birbiriyle etkileşen çizgileriyle hareket ve ilerleme anlamına gelmesi bekleniyor.

 

Yeni logo kesinlikle çekici olsa da, trendin devam etmesini ve Renault 5 Prototype'ın tasarım hassasiyetlerinin serinin geri kalanına yayılmasını umuyoruz.

Son Güncelleme : 14 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo