Alfa Romeo ve Lancia, Stellantis'ten Büyük Yatırım Alacak

Ototeknikveri     14 Mart 2021 01:29

Başkan John Elkann'a göre Alfa Romeo ve Lancia, Stellantis grubunun bir parçası olarak daha büyük yatırımlar alacak.

Alfa Romeo ve Lancia, Stellantis'ten Büyük Yatırım Alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İtalyan devlet kanalı Rai ile yaptığı bir TV röportajında ??Elkann, iki İtalyan markasının Stellantis altında Fiat Chrysler Automobiles ile mümkün olandan daha büyük fırsatlar elde edeceğini söyledi.

 

Reuters'e göre FCA’nın memleketi Torino'nun Stellantis’te oynayacağı rol sorulduğunda Elkann, daha büyük bir grubun parçası olmanın İtalyan markaları için çok iyi bir haber olduğu konusunda kararlı görünüyordu.

 

PSA ile birleşmeden önce FCA'nın başkanı olan Elkann, "Son yıllarda yatırım yapamadığımız veya istediğimiz kadar kaynak veremediğimiz Alfa Romeo ve Lancia gibi bazı markalarda bunu net bir şekilde gördük. Bu yeni grupta, Torino merkezli bu iki marka için geçmişe göre çok daha büyük fırsatlar olacak." dedi.

 

Stellantis'in kanatları altında toplam 14 markası var ve bu da onu dünyanın dördüncü en büyük otomobil üreticisi yapıyor. Yeni grup, premium pazardaki varlıklarını büyütmek için işbirliği yapacak olan Alfa Romeo, Lancia ve DS gibi markaları bir araya getirecek.

 

Stellantis'in Alfa Romeo gibi markalara daha fazla yatırım yapmak istediğini ilk kez duymuyoruz. Bu ayın başlarında grup, Peugeot'yu Kuzey Amerika'ya yeniden tanıtma planlarını rafa kaldırdığını doğruladı ve bunun yerine Alfa Romeo ve Chrysler dahil olmak üzere bölgedeki mevcut markalara odaklanacağını söyledi.

Son Güncelleme : 14 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo