VW Erken Emeklilik Planıyla Altı Fabrikasında 4000 İşi Sonlandıracak

Ototeknikveri     16 Mart 2021 10:05

VW, şu anda yaklaşık 120.000 kişiyi istihdam eden altı fabrikada yaşlı çalışanlara verilen erken emeklilik planıyla Almanya'da 4000 kişiyi işten çıkaracak.

VW Erken Emeklilik Planıyla Altı Fabrikasında 4000 İşi Sonlandıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Buna ek olarak, Alman otomobil üreticisi, 1961 ile 1964 arasında doğan çalışanlara kısmi bir emeklilik planı sunmak için iş konseyi ile bir anlaşmaya vardı. Tam erken emeklilik 1956 ile 1960 yılları arasında doğmuş kişilere sunuluyor.

 

Emeklilik paketleri otomobil üreticisi tarafından çekici bir imkan olarak tanımlanıyor ve 2023 yılına kadar yaklaşık 3000 ila 4000 kişinin işine son verilmesiyle sonuçlanacak.

 

VW Grubu, 1956 ile 1960 yılları arasında doğmuş yaklaşık 11.500 kişiyi istihdam ediyor; otomobil üreticisi 900 çalışanın erken emeklilik planı için gönüllü olmasını beklerken, kısmi erken emekliliği seçeceklerin düşük rakamlarda olması bekleniyor.

 

Genel İşler Konseyi Başkanı Bernd Osterloh "Daha yaşlı meslektaşlarımız için kısmi emeklilik hak ettikleri emekliliklerine biraz daha erken başlamak için iyi bir fırsat. Aynı şey daha yaşlı çalışanları hedefleyen diğer programlar için de geçerli. Tüm bu önlemlerin de açıkça gösterdiği şey, iş konseyinin, ayrılıkların kalan çalışanları etkilememesini sağlamak için çaba sarf ediyor olmasıdır. VW, denenmiş ve onaylanmış yaklaşımına sadık kalıyor: gerektiğinde yeni personel işe alacağız ve iş yoğunlaştırması olmayacak. Dahası, işimizi iç dönüşümümüzle güçlendirilmiş en yeni alanlarda geliştirmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

 

VW, en son erken emeklilik planının maliyetini paylaşmazken, içeriden kaynaklar Reuters'e bunun 500 milyon Euro'ya (596 milyon $) yakın olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Ancak şirket, aynı zamanda eğitim bütçesini 40 milyon Euro artırarak 200 milyon Euro'ya (238 milyon dolar) yükselttiklerini ve işe alımları dondurmayı 2021'in sonuna kadar uzatacaklarını söyledi. VW Group sadece elektrikli otomobiller, pil hücresi geliştirme ve dijitalleşme gibi alanlarda işçi alacak.

 

Volkswagen AG İnsan Kaynakları Direktörü Gunnar Kilian, "Gelecek Paktı'nda benimsenen yol gösterici ilkeler ve dijital dönüşüm yol haritası bağlayıcı olmaya devam ediyor. Bu, iş gücümüzün iç dönüşümünü güçlendirdiğimiz ve ileriye dönük alanlarda eğitim ve hedefli dışarıdan işe alım yoluyla istihdam yarattığımız anlamına geliyor. Bu amaçla eğitim bütçemizi de 40 milyon euro artırarak toplam 200 milyon euro'ya yükseltiyoruz ” dedi.

Son Güncelleme : 16 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo