İşte Ioniq 5 ile Aynı Platforma Dayanan 2022 Kia EV6

Ototeknikveri     16 Mart 2021 12:49

Kia, ilk özel pilli elektrikli modeli olan EV6'nın ilk resmi fotoğraflarını yayınladı.

İşte Ioniq 5 ile Aynı Platforma Dayanan 2022 Kia EV6
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobil resmi prömiyerini bu ayın sonlarında kutlayacak ve teknik özellikler hala gizli olsa da, bu görüntüler EV6’nın çarpıcı tasarımını ayrıntılı olarak sergiliyor. Ioniq 5 ile aynı Electric-Global Modular Platform (E-GMP) üzerine kurulu olsa da, yeni model çok farklı görünüyor.

Yeni EV6'da ilk kez, gelecekteki tüm Kia modellerinin tasarımını şekillendirecek olan Kia’nın Opposites United tasarım felsefesi de karşımıza çıkıyor. Bu felsefe beş temel tasarım sütununa dayanmaktadır; "Doğa İçin Cesur", "Akıl için Neşe", "İlerleme Gücü", "Yaşam için Teknoloji" ve "Gerginlik ve Huzur".

Kia EV6'nın ön kısmında çarpıcı farlar ve LED gündüz farları, Kia'nın kaplan burnu ızgarasını çağrıştıran bir tasarım ilerlemesi olan otomobilin "Dijital Kaplan Yüzü"nü oluşturuyor. Diğer yerlerde, yeni Kia, geriye doğru eğimli bir ön cam, dikkat çekici arka kabartılar, kapıların altından geçen amaca yönelik bir karakter çizgisi ve eğimli C sütunlarını benimsiyor. EV6 ayrıca karmaşık bir LED arka lamba düzenlemesine sahip.

İç mekan da diğer mevcut Kia modellerinden çok farklı ve hem tamamen dijital gösterge grubunu hem de navigasyon ekranını kapsayan kavisli bir ekran içeriyor. EV6 ayrıca, GV80 gibi yeni Genesis modellerinden farklı olmayan basit bir iki kollu direksiyon simidine sahip. Havalandırma ve klima sisteminin kontrolü, dokunsal geribildirim sağlayan dokunmatik ekran düğmeleriyle yapılıyor. Kia ayrıca EV6'nın koltuklarının geri dönüştürülmüş plastikler kullanılarak yapıldığını da not ediyor.

EV6'nın resmi galası için önümüzdeki günlerde bizi takip etmeye devam edin.

Son Güncelleme : 16 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo