Porsche, Bugatti'nin Kontrolünü Devralacak ve Rimac ile Ortak Girişim Başlatacak

Ototeknikveri     17 Mart 2021 01:19

Volkswagen, yıllık medya konferansını bugün erken saatlerde düzenledi ve şirket, etkinliği Bugatti'nin geleceğini açıklığa kavuşturmak için kullandı.

Porsche, Bugatti'nin Kontrolünü Devralacak ve Rimac ile Ortak Girişim Başlatacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hatırlayacağınız üzere Volkswagen geçen yıl Bugatti, Ducati ve Lamborghini'yi incelemeye almıştı. Birkaç ay sonra, Aralık ortasında, "Lamborghini ve Ducati'nin Volkswagen Grubu'nun bir parçası olarak kalacağı" açıklandı.

 

Şirket Bugatti konusunda sessizdi, ancak Volkswagen Grubu CEO'su Herbert Diess bugünkü etkinlikte markanın Rimac'a devredileceğine dair söylentileri reddetti. Autocar'ın da belirttiği gibi Diess, "Porsche şu anda Rimac ile görüşülmekte olan bir ortaklık hazırlıyor ve buna odaklanacak" dedi.

 

Yönetici hiçbir şeyin kesinleşmediğini belirtti ancak Volkswagen, Bugatti'nin sorumluluğunu Porsche'ye devretmek istiyor. Bu gerçekleştiğinde, büyük olasılıkla Porsche, Rimac ile, Porsche'nin azınlık hissesine sahip bir ortak girişim kuracak.

 

Porsche, Hırvat şirketteki hisselerini %24'e çıkarmak için kısa süre önce Rimac'a 70 (83 $ / 60 £) milyon € yatırım yaptı. Bu büyük pay göz önüne alındığında, bir ortak girişimin güçlü bir olasılık olması şaşırtıcı değil.

 

Öte yandan Bugatti'nin dünya çapındaki satışları geçen yıl 77 adede düştü. Ancak bu, markanın 82 adet sattığı 2019'a göre yalnızca %6,1'lik bir düşüş.

 

Ayrıca Volkswagen'in yıllık raporunda, "Chiron'un yeni bir türevinin" bu yılın sonlarında satışa sunulacağı açıklandı. Bu muhtemelen 2021 ortalarında çıkacak olan Chiron Super Sport 300+ olacak.

Son Güncelleme : 17 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo