Audi, Yeni Yanmalı Motorların Geliştirilmesini Durduracak

Ototeknikveri     17 Mart 2021 02:21

Audi CEO'su Markus Duesmann, yeni içten yanmalı motorların faydalarının artık onları geliştirme maliyetlerinden ağır basmadığını düşünüyor. Bundan böyle şirket, tüm çabalarını alternatif güç aktarma organları geliştirmek için harcayacak.

Audi, Yeni Yanmalı Motorların Geliştirilmesini Durduracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Duesmann'ın Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesiyle yaptığı bir röportaja göre bu, içten yanmalı Audi otomobillerin ölümü anlamına gelmese de, gelecek şeylerin bir işareti.

 

CEO'ya göre Audi, mevcut motorlarını mümkün olduğu kadar uzun süre emisyon düzenlemelerine uyumlu tutmak için geliştirmeye devam edecek. Yine de şirket tamamen yeni motorlar tasarlamayacak.

 

Duesmann, FAZ'a verdiği demeçte, Euro 7 emisyon standartları “teknik olarak büyük bir zorluk ve aynı zamanda çevre için çok az fayda sağlıyor. Bu, içten yanmalı motora aşırı kısıtlamalar getiriyor." dedi.

 

Bu, içten yanmalı motorların sunulmasının ne zaman duracağına dair kesin bir zaman çizelgesi olmadığı anlamına geliyor. Tüm dünya için tek bir cevap yok. Avrupa'dan daha az gelişmiş şarj şebekelerine sahip birçok pazar var, bu nedenle Audi, Almanya'da satmayı bıraktıktan sonra da muhtemelen bu bölgelerde içten yanmalı motorları satmaya devam edecek.

 

Audi'den gelen bu hareket, Mercedes'in benzer bir kararını yansıtıyor. Firmanın CEO'su Markus Schafer geçtiğimiz günlerde Alman Handelsblatt'a yeni içten yanmalı motorların geliştirilmesini durduracağını söyledi.

 

Schäfer, "Bu, yatırımların büyük kısmının artık gerçekten elektromobiliteye gidebileceği anlamına geliyor" dedi.

 

Her iki marka da elektrikli araçlara dönmeyi planlıyor ve Audi 2025 yılına kadar 20 elektrikli otomobil sunmayı planlıyor. Buna yardımcı olmak için, Q4 e-tron gibi daha düşük fiyatlı elektrikliler için VW'nin MEB platformunu ödünç alacak.

Son Güncelleme : 17 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo