Yeni Toyota Aygo X Prologue Concept, 2022 İçin Küçük Bir Crossover'ın Habercisi

Ototeknikveri     17 Mart 2021 03:44

Diğer üreticilerin aksine Toyota, A segmentinde kalıyor ve başarılı şehir otomobilinin yerini alacak bir crossover olan Aygo X Prologue konseptini yeni ortaya çıkardı.

Yeni Toyota Aygo X Prologue Concept, 2022 İçin Küçük Bir Crossover'ın Habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Peugeot ve Citroen 108 ve C1 için ikame sunmayacağından, Toyota tarafından özel olarak geliştirilen mevcut Aygo’nun halefini görmek, mevcut modele göre büyük bir sapmayı temsil ediyor.

 

Konsept artırılmış bir sürüş yüksekliğine, Goodyear'dan "Aygo X" markalı lastiklere sarılmış büyük tekerleklere, geniş kemerli kaslı gövdeye ve özel bir tavan hattına sahip. Mevcut modelin X şeklindeki burnu gitmiş ve bunun yerine, iki katmanlı bir kaput ve kesintisiz bir LED şeridi ile birbirine bağlanan C şeklindeki aydınlatma üniteleriyle ön uç çok daha temiz bir tasarıma sahip. Tamponda çok daha büyük bir alt ızgara, iki yan havalandırma deliği ve LED sis farları bulunuyor.

 

Arka uç, daha geniş bagaj kapağının her iki yanında konumlandırılan başka bir LED şeritle birbirine bağlanan dikey arka lambalarla daha evrimsel görünüyor. Toyota'ya göre, çalışmanın görsel özelliklerinden bazıları, arka koruma plakasındaki bisiklet tutucusu, yan ayna kasalarındaki gömme monteli kapı kolları ve “özel keşif anlarını yakalamak ve paylaşmak” için kullanılan aksiyon kameraları. Şimdilik, iç mekanın görüntüsü yok.

 

Üretim modeli, en son Yaris ile aynı platform üzerine inşa edilecek. GA-B mimarisi farklı motorlarla uyumlu ve crossover'ın uygun fiyatlı kalabilmek için küçük kapasiteli bir benzinli motorla piyasaya sürüleceği bildiriliyor.

 

Toyota, yeni küçük crossover modelinin resmi açılış tarihi hakkında henüz bir şey söylemedi. Yine de prömiyerinin yıl sonuna doğru ya da 2022'nin ilk yarısında yapılacağı anlaşılıyor.

Son Güncelleme : 17 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo