Yeni BMW i4 Elektrikli Sedan, Tesla Model 3 İçin Geliyor

Ototeknikveri     17 Mart 2021 04:01

Yeni BMW i4, otomobil üreticisinin 2021 Medya Günü etkinliğinin ardından tam üretim formunda tanıtıldı.

Yeni BMW i4 Elektrikli Sedan, Tesla Model 3 İçin Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, yeni tamamen elektrikli dört kapılı coupe'nin geçen yılki konseptine yüzde 85 yakın olacağına söz verdi ve bu sözü yerine getirdiler.

 

Beklendiği gibi, yeni BMW i4, aracın çok sayıdaki sensörünü örten ızgara benzeri bir çift büyük böbreğe sahip iX ile aynı ön yüz uygulamasını benimsiyor. Yeni modelde, iX'in aksine, bu muhtemelen tartışmalı tek özellik olacak çünkü gövdenin geri kalanı herhangi bir tasarım denemesinden kaçınıyor ve bunun yerine klasik dört kapılı coupe oranlarını tercih ediyor.

 

BMW AG Yönetim Kurulu üyesi Pieter Nota, yeni model için "Sportif görünümü, sınıfının en iyisi sürüş dinamikleri ve sıfır yerel emisyon ile BMW i4 gerçek bir BMW. BMW markasının kalbini artık tamamen elektrikli hale getiriyor ” dedi.

Yeni BMW i4, WLTP döngüsünde 366 mil (590 km) ve üzerinde, EPA döngüsünde 300 mil (482 km) sürüş mesafesi sunan bir dizi farklı güç çıkışı ve pil boyutuyla bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek.

 

Yeni BMW i4'ün en güçlü versiyonu, toplam 523 HP (530 PS) kapasitesine sahip olacak ve "yaklaşık 4 saniye" içinde sıfırdan 100 km/s hıza çıkacak. BMW geri kalan teknik ayrıntıları ve herhangi bir iç mekan özelliğini henüz açıklamadı.

 

Bununla birlikte, yeni i4'ün normal yanmalı motor destekli 4 Serisine ne kadar benzer göründüğü göz önüne alındığında, gösterge paneli tasarımının da çok benzer olmasını bekliyoruz. Öte yandan, yeni BMW i4'ün temel özelliklerinden biri, yeniden tasarlanmış bir arayüz, kablosuz güncellemeler, daha fazla güvenlik ve 14,9 inç dokunmatik ekran ve 12,3 inç dijital gösterge paneli ile çalışan yeni iDrive 8 bilgi-eğlence sistemi olacak.

 

Önümüzdeki haftalarda piyasaya sürülmesi beklenen yeni BMW i4'ün tüm ayrıntıları için bizi takip etmeye devam edin.

Son Güncelleme : 17 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo