Elektrikli Mercedes EQE'nin Yeni Casus Fotoğrafları Akıcı Stilini Daha Net Gösteriyor

Ototeknikveri     18 Mart 2021 08:09

Daha az kamufle edilmiş bir test aracının en son casus fotoğrafları sayesinde Mercedes-Benz EQE üretim arabasının nasıl görüneceği konusunda nihayet iyi bir fikir edindik.

Elektrikli Mercedes EQE'nin Yeni Casus Fotoğrafları Akıcı Stilini Daha Net Gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu çekimlerdeki araba hala bir kamuflajla kaplı olsa da, onu ilk kez, şeklini gizlemek için tasarlanmış herhangi bir plastik kaplama olmadan gördük. Bu, bu arabanın profilinin üretim arabasının profili olacağı anlamına geliyor.

 

EQE'nin EQS'den biraz daha geleneksel bir sedan şekline sahip olacağını görebiliyoruz. Küçük de olsa ayrı bir bagaj var ve bu yeni modelin daha büyük EQS kadar liftback stilinde olmayacağını işaret ediyor.

 

Bu casus görüntüler, kaputun nasıl görüneceğini yansıtmak konusunda da daha iyi bir iş çıkarıyor. Önceki kamuflajlı resimlerin aksine, şimdi EQE'nin muhtemelen daha iyi aerodinamik için aşağıya doğru eğimli bir kaputa sahip olacağını görebiliyoruz.

 

EQE'nin adı anlaşıldıktan sonra aslında bunlar mantıklı geliyor. EQ kısmı, Mercedes'in elektrikli otomobilleri için kullandığı bir ek, bu arabanın adındaki "E" ise kabaca bir E-Serisi'ne eşdeğer olduğu anlamına gelecek. EQS'nin adındaki S, S-Serisi ile aynı segmentte rekabet edeceğini belirtiyor.

 

Mercedes, elektrikli platform sayesinde EQE için S-Serisi seviyelerinde iç mekan vaat ediyor. Küçük elektrikli motorlar ve piller sayesinde ve yanmalı bir motor yer işgal etmediği için kabinde insanlar için daha çok alan var.

 

Her iki araba da Mercedes’in Electric Vehicle Platform mimarisini kullanacak. Otomobil üreticisi, daha büyük EQS için 700 km menzil hedefliyor. EQE için de rakamlar benzer olabilir.

 

Mercedes, EQE'yi Eylül 2021'de Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtmayı planlıyor.

Son Güncelleme : 18 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo