2021 Peugeot 308 Yeni Görünüm, İleri Teknoloji ve İki Plug-in Hibrit Seçenekle Tanıtıldı

Ototeknikveri     18 Mart 2021 11:06

Peugeot’nun bu yılın sonlarında Avrupa ve diğer uluslararası pazarlarda (ABD hariç) satışa çıkması planlanan yepyeni hatchback modeli 308 tanıtıldı. Sportif bir tasarıma sahip VW Golf rakibi model elektriklendirilmiş seçenekler de sunuyor.

2021 Peugeot 308 Yeni Görünüm, İleri Teknoloji ve İki Plug-in Hibrit Seçenekle Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Otomobilin temelinde, aks mesafesinin 55 mm uzamasını da sağlayan, Stellantis'in EMP2 platformunun üçüncü nesli bulunuyor. Peugeot, arabayı yeniden tasarlarken daha şık bir siluet oluşturmak için yüksekliğini 20 mm düşürdü. Ön tarafta markanın yepyeni, kükreyen aslan başı logosu bulunuyor.

 

2021 308'in tüm versiyonları, dikey LED gündüz farlarını tamamlayan LED farlarla standart olarak geliyor. Bu farlar, 308'in GT ve GT Premium versiyonlarında Peugeot Matrix LED teknolojisine sahip. Arkada, şirketin üç pençeli ışık imzasına sahip LED arka lambalar bulunuyor. Müşteriler, Olivine Green, Bianca White, Cumulus Grey, Nera Black, Pearlescent White, Vertigo Blue ve Elixir Red renklerinde yeni 308'i satın alabilecekler.

Otomobilin içi, markanın tanıdık i-Cockpit tasarımına sahip ve GT modellerinde 3D özelliği olan 10 inçlik bir dijital gösterge panelini içeriyor. Ayrıca 10 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı, merkezi ekranın yanına yerleştirilmiş tamamen yapılandırılabilir i-toggle'lar ve yeniden tasarlanmış hava girişleri de bulunuyor.

 

Peugeot’nun yeni i-Connect bilgi-eğlence yazılım paketi 308 ile birlikte geliyor ve sekiz farklı sürücü profiline izin veriyor, ayrıca bir kablosuz ekran yansıtma işlevi sunuyor.

Araç, sürüş yardımları ve güvenlik özellikleriyle yüklü olarak geliyor ve yıl sonundan itibaren, Dur ve Kalk, Şeritte Kalma Yardımı, Yarı Otomatik Şerit Değiştirme, Öngörülen Hız Önerisi ile Uyarlanabilir Hız Sabitleyici ekleyen Sürüş Yardımı paketi ile sunulacak. Standart veya isteğe bağlı olarak sunulan diğer özellikler arasında uzun menzilli kör nokta izleme, arka çapraz trafik uyarısı, entegre temizlik püskürtücüsü, yüksek çözünürlüklü 180 derece geri vites kamerası, dört kameralı 360 derece çevre görüşlü park yardımı, ısıtmalı ön cam, direksiyon simidi ve bir E-call+ acil durum çağrısı işlevi de bulunuyor.

Peugeot, 2021 308'i iki plug-in hibrit seçeneğiyle satacak. Giriş seviyesi model, 150 hp motor ile 81 kW elektrik motorunu birleştiren ve 60 km tamamen elektrikli menzil sunan Hybrid 180 e-EAT8 versiyonu. Amiral gemisi hibrit modeli ise, aynı 81 kW motorla 180 hp motoru eşleştiren ve 57 km elektrikli sürüş menzili sunan Hybrid 225 e-EAT8. Her iki model de 12,4 kWh lityum iyon pil kullanıyor. 308 ayrıca 1.2 litrelik PureTech 130 benzinli motor ve 1.5 litrelik BlueHDi 130 dizel motorla sunulacak.

Potansiyel müşteriler, yeni 308'i Peugeot bayilerinden ve yılın ilerleyen günlerinde çevrimiçi olarak satın alabilecekler. Fiyatlandırma ayrıntıları henüz açıklanmadı.

Son Güncelleme : 18 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo