Çin Ordusu, Güvenlik Kaygıları Nedeniyle Tesla Araçlarının Tesislerine Girmesini Yasakladı

Ototeknikveri     21 Mart 2021 05:24

Çin Ordusu'nun, Tesla araçlarının yerleşik kameralar nedeniyle güvenlik endişeleri yarattığını belirttiği ve askeri konut alanlarına girmesini yasakladığı bildirildi.

Çin Ordusu, Güvenlik Kaygıları Nedeniyle Tesla Araçlarının Tesislerine Girmesini Yasakladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ordu, otomobil üreticisinin araçlarının yerleşik kameralarıyla hassas veriler topladığına dair endişeleri takiben Tesla sahiplerine araçlarını mülklerinin dışına park etmelerini söyleyen bir emir yayınladı. Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilere göre, bu hafta askeri konut kompleksi sakinlerine haber verildi.

 

Bloomberg, askeri emrin görüntülerinin Çin sosyal medyasında dolaştığını bildirirken, Wall Street Journal da ulusal güvenlik sızıntılarından korkan yerel hükümetin Tesla araçlarının askeri personel ve hassas sektörlerdeki devlete ait şirketlerde çalışan insanlar tarafından kullanımını kısıtladığını söylüyor.

 

Tesla modelleri, sürücü asistanı ve park yardım sistemleri için bir dizi dış kamera ve sensörle donatılıyor. Model 3 ve Model Y ayrıca, şirketin vaat edilen robotaxi özelliği etkinleştirildiğinde eklediği dikiz aynasına monte edilmiş kameralara da sahip.

 

Araç sahibi, sürücülerin yola yeterince dikkat edip etmediklerini izlemek için kullanılan "Tam Otomatik Sürüş" beta aşamasına katılmadıkça, dahili kamera şimdilik tüm araçlarda devre dışı kalıyor. Tesla'ya göre, şu ana kadar Çin'de satılan dahili kamera içeren araçların hiçbiri etkinleştirilmedi.

 

Çinli yetkililer, Tesla'nın sürekli kayıt modunda olabileceğinden, konum etiketleri gibi hassas bilgileri ve hatta kısa videoları otomobil üreticisine gönderebileceğinden korkuyor. Karar, Tesla’nın modellerinin hükümet tarafından yapılan güvenlik incelemesinden sonra alındı.

Son Güncelleme : 21 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo