2021 Audi Q4 E-Tron Üretime Giriyor

Ototeknikveri     24 Mart 2021 12:57

Audi, Q4 E-Tron'u Almanya'daki Zwickau fabrikasında üretmeye başladı. Markanın elektrikli SUV'si, aynı platforma dayanan Volkswagen ID.4 ile aynı hatlar üzerine monte ediliyor.

2021 Audi Q4 E-Tron Üretime Giriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fabrikanın yenilenebilir enerji kullanarak enerji ihtiyacını karşılamasıyla, üretimin başlangıçtan itibaren karbon nötr olduğu söyleniyor. Pilli elektrikli model, kullanım ömrünün sonuna geldiğinde, pil geri dönüştürülecek veya ikinci yaşam konseptlerinde kullanılacak. Ayrıca Audi, değer zincirindeki karbondioksit emisyonlarını en aza indirmek için çalışıyor.

 

Volkswagen Saksonya yönetim kurulu başkanı Stefan Loth “Audi Q4 E-Tron'un üretiminin başlamasıyla birlikte, Zwickau'daki Volkswagen fabrikası artık çok markalı bir fabrika haline geldi. Sonuç olarak, burada Saksonya'daki otomotiv endüstrisinin uzun tarihinde bir bölüm daha yazıyoruz. Şu anda araçları en yüksek kalitede, üzerinde anlaşılan hacimde ve zamanında üreten tüm Audi çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum." dedi.

Tesla Model Y, Mercedes-Benz EQB, BMW iX, Ford Mustang Mach-E, Nissan Ariya ve Genesis JW'nin yanı sıra Volkswagen ve Skoda'dan kardeşleri ID.4 ve Enyaq'ın rakibi Q4 E-Tron, kısa bir süre sonra açıklanacak kesin tarihle Nisan ayında prömiyer yapacak. Bu yazdan itibaren Avrupa'da satışa sunulacak model orta boy sınıfla aynı seviyede iç mekan ve artırılmış gerçeklik baş üstü ekranı, direksiyon simidindeki dokunmaya duyarlı kontroller ve kokpitte kullanılan yeşil malzemeler gibi donanımlarla gelecek.

Son Güncelleme : 24 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo