2022 Mercedes-Benz EQS Kamuflajı Daha da Azalttı

Ototeknikveri     29 Mart 2021 09:34

Mercedes-Benz, hafta sonu EQS'nin kokpitini tanıtırken, casus fotoğrafçılar da önceki gözlemlerimize kıyasla çok daha az kamuflajla test edilen birkaç prototipi yakaladı.

2022 Mercedes-Benz EQS Kamuflajı Daha da Azalttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretim öncesi arabaların sadece ön ve arka uçları kamuflajlanmıştı, bu da onu şimdiye kadarki en aerodinamik üretim modeli yapan sabun kalıbı şeklinin daha fazlasını ortaya çıkarıyor. Araçta 0.20 hava sürtünme katsayısı, azaltılmış kabin gürültüsüne ve dahasına katkıda bulunuyor.

 

Ağır kemerli tavan hattına ek olarak, 2022 EQS, LED farlarla çevrili kapalı bir ızgaraya sahip olacak. Ancak EQS'de kapalı olan tek şey bu değil. Mercedes, kapaklı kaputun da araç sahiplerinin sınırları dışında kalacak şekilde tasarlandığını söyledi. Mercedes-Benz tasarım başkanı Steffen Koehl, geçtiğimiz günlerde Autocar'a verdiği demeçte, “Müşterinin kaputu açmasına izin verecek bir mekanizma yok. Kaput sadece servis sırasında özel aletlerle açılabilir, bunun dışında kapalı kalacak şekilde tasarlanmıştır." dedi.

 

Profil, agresif çizgiler olmadan çok temiz görünüyor. Arka kısım, bir çift ince arka lambayla basit tasarımı sürdürüyor.

 

İçeride, ilk resmi fotoğraflarda gördüğümüz gibi, Mercedes, EQS'ye, özellikle isteğe bağlı olarak temin edilebilen, sütundan sütuna uzanan, çizilmeye dayanıklı cam kapaklı 56 inç ekran hakim olacak. Gösterge paneli için 12,3 inç yüzer ekran ve orta konsoldaki bilgi-eğlence sistemi için büyük, tablet benzeri bir ekranla S-Serisi'nde sunulanlara benzer daha geleneksel bir seçenek de olacak.

 

15 Nisan'da geliyor

Ağustos'ta Avrupa'da ve bu yılın sonlarında Kuzey Amerika'da piyasaya sürülmeden önce 15 Nisan'da tanıtılacak 2022 EQS, Mercedes'in amiral gemisi elektrikli sedan modeli olacak. Tesla Model S, Porsche Taycan ve Audi E-Tron GT'nin rakibi olacak model en güçlüleri 108 kWh kapasiteye sahip olan ve 700 km'den fazla sürüş yapmasına izin veren farklı pil paketleri ile sunulacak.

Son Güncelleme : 29 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo