Yeni Audi Q6 e-tron, Porsche Macan'a Daha Uygun Fiyatlı Bir Alternatif Olacak

Ototeknikveri     29 Mart 2021 11:54

Audi, geçtiğimiz günlerde yeni PPE platformunda üreteceği aracın Q6 e-tron olarak adlandırılacağını doğruladı ve şimdi testlerde çekilen daha fazla casus fotoğrafımız var.

Yeni Audi Q6 e-tron, Porsche Macan'a Daha Uygun Fiyatlı Bir Alternatif Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fotoğraflardaki crossover büyük ölçüde kamufle edilmiş durumda, ancak hâlâ anlaşılabilen ayrıntılar var. Örneğin, farların ana hatları girdaplı sargıların arkasında fark ediliyor ve alt ızgara bölümünün kaba şekli görülebiliyor.

 

Burada bir sensör de dikkat çekiyor, ancak bugünlerde bu pek de şaşırtıcı değil. Estetik yerine işlevsel olabilecek hava girişleri ön tamponun her iki yanında da görülebiliyor.

 

Elektrikli Porsche Macan gibi, Q6 e-tron da "Premium Platform Electric" (PPE) mimarisini temel alacak. Platformla ilgili detaylar hala yetersiz olsa da, Taycan ve e-tron GT gibi ölçeklenebilir olacağını ve 800V hızlı şarj yapabileceğini biliyoruz.

 

Bir dizi birinci sınıf elektrikli aracın temeli olması amaçlanan platform, ID.3 ve ID.4'ün temel aldığı MEB platformuna alternatif olarak daha yüksek kalitede (ve dolayısıyla daha yüksek fiyatlı) olacak.

 

Porsche ve Audi tarafından ortaklaşa geliştirilen PPE platformuna dayalı araçlardan yüksek beklentiler olacak. Söylentiler, menzilin, Avrupa test döngüsünde 480 KM civarında bir yerde olacağını gösteriyor.

 

Audi, kabaca Q5 boyutundaki Q6 e-tron'un 2022'de geleceğini vaat etti.

Son Güncelleme : 29 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo