2021 Subaru Outback, Avrupa'ya Tek Motor Seçeneğiyle Geldi

Ototeknikveri     30 Mart 2021 01:00

Subaru, Nisan ayında bayilere ulaşması planlanan yepyeni 2021 Outback'in Avrupa versiyonunu açıkladı.

2021 Subaru Outback, Avrupa'ya Tek Motor Seçeneğiyle Geldi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aynı zamanda Subaru’nun Avrupa’daki amiral gemisi modeli olarak da hareket eden yeni station crossover, tek motorla satışa sunulacak; Lineartronic CVT şanzıman ile eşleştirilmiş doğal emişli 2,5 litrelik boxer dört silindirli bir motor ve tabii ki kalıcı dört tekerlekten çekiş sistemi.

 

2.5 litrelik motor yüzde 90 yeniden tasarlanmış parçalara sahipken, CVT şanzıman ayrıca sekiz ileri otomatik şanzımana eşdeğer genişletilmiş bir vites oranı kapsamına sahip. Subaru herhangi bir güç çıkışı rakamından bahsetmedi, ancak aynı motorun ABD versiyonları 182 HP güç çıkışı ve 238 Nm tork üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ayrıca standart olarak daha iyi kullanım ve daha fazla kavrama için bir tork yönlendirme sistemine sahip.

 

Yeni altıncı nesil Subaru Outback, Japon otomobil üreticisinin Global Platform'unu kullanıyor. Bu platform daha fazla yüksek dayanımlı çelik kullanarak daha hafif bir gövdeyi mümkün kılıyor ve güvenliği artırıyor. Burulma direncinde %70 artış, enerji emiş verimliliğinde ve darbe yükü aktarımında %40 iyileşme sağlanıyor.

 

Yeni daha dayanıklı platform ve süspansiyon sayesinde, yeni Subaru Outback daha iyi yol tutuşu ve sürüş konforu sunmayı vaat ediyor. Daha sağlam platform ve ses yalıtımlı ön cam ile ön kapı camının dahil edilmesi sayesinde kabin de daha sessiz.

 

Subaru, 2021 Outback'te arazi kullanımı için yeni bir "X-Mode" sunuyor; Yeni X-Drive, güç aktarım mekanizmasının ayarlarını buna göre değiştiren "kar / toprak" ve "kar / çamur" gibi ikili işlevlere sahip. Subaru Outback’in yerden yüksekliği 213 mm ile her zamankinden daha uzun duruyor ve 19,7 derecelik bir yaklaşma açısına, 22,6 derecelik bir kalkış açısına ve 21 derecelik bir rampa kırılma açısına sahip.

 

2021 Outback ayrıca, Subaru’nun önceki sisteme kıyasla neredeyse iki kat görüş açısına sahip bir çift kamera kullanan yeni nesil EyeSight Sürücü Yardımı Teknolojisi ve 11 aktif güvenlik sistemini çalıştırmak için yeni bir görüntü tanıma yazılımı ile birlikte geliyor. Bunlar arasında şerit ortalamalı uyarlanabilir hız sabitleyici, direksiyon simidi titreşimli şeritten ayrılma uyarısı ve diğerlerinin yanı sıra şeritten ayrılmayı önleme de bulunuyor.

 

2021 Subaru Outback'in AB'ye özel modelleri, standart olarak yeni tasarlanmış bir arayüzün yanı sıra Apple CarPlay ve Android Auto içeren 11,6 inç dikey ekranlı bir bilgi-eğlence sistemi sunuyor. Ek olarak, koltuk konumunu, kapı aynası açılarını ve klima tercihlerini otomatik olarak ayarlamak için sürücü koltuğundaki kişileri tanımlayan, içeriye monte edilmiş bir yüz tanıma kamerası var.

Son Güncelleme : 30 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo