Lexus LF-Z Elektrikli Konsept Markanın Stil, Teknoloji ve Performanstaki Geleceğini Gösteriyor

Ototeknikveri     31 Mart 2021 12:00

Lexus sürüş performansı, stil ve ileri teknolojide gelecek vizyonunu yansıttığını ve 2025 yılında gerçeğe dönüştüreceğini söylediği LF-Z elektrikli konseptini tanıttı.

Lexus LF-Z Elektrikli Konsept Markanın Stil, Teknoloji ve Performanstaki Geleceğini Gösteriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konseptin temelini oluşturan, şirketin DIRECT4 dört tekerlekten çekiş gücü kontrol teknolojisini kullanan ve konseptin tekerleklerini serbestçe kontrol etmek için bir elektrik motorunun kuvvetinden anında yanıt verme özelliğinden en iyi şekilde yararlanan, pilli elektrikli araca özel bir platform. Lexus, bu teknolojinin gücün tekerleklere dağıtımını kontrol ettiğini ve önden, arkadan ve dört tekerlekten çekiş konfigürasyonlarında çalışabildiğini ekliyor.

 

Lexus, kablo kumandalı direksiyon sistemine sahip olması dışında, otomobilin temel donanım bileşenleri hakkında fazla ayrıntı vermedi.

 

Gelecek Şeylerin Bir Önizlemesi

Lexus LF-Z elektrikli konsept, otomobil üreticisinin tasarım dilinin gelişimini gösteriyor. Coupe-crossover'ları anımsatan bir siluete sahip konseptin ön kısmı, markanın tamamen elektrikli bir araç olduğu ve ön tarafında içten yanmalı motor bulunmadığı için kapalı olan "spindle" ızgarasının bir yinelemesine sahip.

 

Yandan bakıldığında, aracın kısa ön ve arka çıkıntıları, ayrıca bunun gibi bir konsept otomobil için şaşırtıcı derecede büyük tekerlekleri hemen göze çarpıyor. LF-Z Electrified Concept'in arkası özellikle ilgi çekici ve karmaşık bir LED aydınlatma dizisi ve tamponda dikey olarak konumlandırılmış üçüncü bir fren lambası içeriyor.

 

Lexus, aracın içini "Tazuna" teması etrafında tasarladığını söylüyor. Bu nedenle, bir at ile binicisi arasındaki ilişkiden ilham alınmış ve boyunduruk tarzı bir direksiyon simidi, direksiyon simidine monte edilmiş çeşitli düğmeler ve karmaşık bir baş üstü ekranı içeriyor.

2025 Yılında 10 Elektrikli Model Dahil 25 Yeni Lexus Modeli Geliyor

Lexus, LF-Z Electrified Concept'in lansmanını yapmanın ötesinde, 2025 yılına kadar 20 yeni veya geliştirilmiş model sunmayı planladığını duyurdu. Bunlar dünyadaki belirli ülkelerin ve bölgelerin ihtiyaçlarına hitap edecek.

 

Lexus, sedan ve SUV serisini genişletme taahhüdünde bulundu ve ayrıca "sürüş keyfi sunmaya devam eden spor modeller ve benzerlerini piyasaya sürme olasılığını da arayacak." Ayrıca, firma "özel şoför çalıştırma kavramını yeniden tanımlayan" yeni bir model başlatacak ve modelleri, "daha önce hiç var olmayan yeni türlere" sokacak.

 

Japon otomobil üreticisi, 2025 yılına kadar tüm modellerinin elektrikli versiyonlarını sunmayı hedefliyor ve o tarihe kadar elektrikli araç satışlarının benzinle çalışan modellerin satışını geçmesini istiyor. Lexus, 2050 yılına kadar, malzeme, parça ve araç üretimi, araç lojistiği ve eski araçların nihai bertarafı ve geri dönüşümü dahil olmak üzere tüm model serisinin yaşam döngüsü boyunca karbon nötr duruma gelmeyi hedefliyor.

Son Güncelleme : 31 Mart 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo