MINI Electric Pacesetter, JCW İçin Heyecan Verici Bir Geleceğe Dair İpuçları Veriyor

Ototeknikveri     01 Nisan 2021 01:51

MINI, ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası'nın yeni güvenlik aracı olan Electric Pacesetter'ı paketinden çıkarttı.

MINI Electric Pacesetter, JCW İçin Heyecan Verici Bir Geleceğe Dair İpuçları Veriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW Motorsport, Formula E ve FIA ??ile ortaklaşa oluşturulan bu güvenlik otomobili, pist için özel olarak üretildi ve resmi olarak ilk çıkışını 10 Nisan'da Roma E-Prix'sinde yapacak.

 

Cooper SE'den çok daha agresif görünen Electric Pacesetter, geri dönüştürülmüş karbon fiberden 3D olarak basılmış genişletilmiş tekerlek kemerleri, sportif yan etekler ve ön ayırıcılar içeren JCW'den ilham alan bir gövde kitine sahip. Diğer öne çıkan özellikler arasında tamamen kapalı bir ızgara, belirgin fren soğutma kanalları ve iki tonlu 18 inç jantlar yer alıyor.

 

Başka yerlerde, devasa bir difüzör, bir arka kanat ve özel bir ışık çubuğu var. Tasarımcılar ayrıca modele Highspeed Orange ve Curbside Red vurgulara sahip parlak bir kaplama ile mat gümüş bir dış cephe kazandırmış.

 

MINI iç mekandan çok az fotoğraf yayınladı ve kabinde sadece sürücü için bir koltuk var. Bilgi-eğlence sistemi kaldırılırken, sürücüler dijital bir gösterge paneli ve minimalist bir direksiyon simidi bulacaklar. Öne çıkan diğer özellikler arasında bir takla kafesi ve çekme kayışlarına sahip hafif karbon fiber kapı panelleri yer alıyor.

 

Performans cephesinde, elektrikli güç aktarma organı 181 hp (135 kW / 184 PS) güç çıkışı ve 280 Nm tork üretiyor. Bu, hatchback'in 6,7 ??saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasını sağlıyor.

 

Bu tam olarak hızlı değil, ancak güvenlik aracı geri tepme, sıkıştırma, yükseklik ve kamber için üç yönlü ayarlama sunan bir yaylı amortisörlü süspansiyon ile donatılmış. Ayrıca, JCW GP'den alınan daha geniş bir tekerlek izi ve dört pistonlu bir fren sistemine sahip.

 

Electric Pacesetter üretime geçmezken, MINI, güvenlik arabasının JCW modellerinin elektrifikasyonu ile şirketin alabileceği yönlerden birini gösterdiğini ima etti.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo