VW'nin Voltswagen 'Şakası' Dieselgate'i Hatırlattı

Ototeknikveri     01 Nisan 2021 08:29

Volkswagen’in elektrikli araç atağı, Dieselgate skandalını geride bırakacaktı, ancak kötü zamanlanmış bir 1 Nisan şakası utanç verici olayı tekrar gün ışığına çıkardı.

VW'nin Voltswagen 'Şakası' Dieselgate'i Hatırlattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Pazartesi günü CNBC, bir basın açıklamasında 'kazara' itiraf edildiğini belirterek şirketin ABD'deki operasyonlarını Voltswagen of America olarak yeniden adlandırdığına dair bir 'haber' verdi. Yayın, bir ay erken gönderilmiş gibi görünmesi için 29 Nisan tarihli olsa da, bunun erken çıkan bir 1 Nisan şakası olduğuna dair hemen spekülasyonlar yapıldı.

 

Ancak Volkswagen dün bir basın açıklaması yayınlayarak yalanı ikiye katladı ve isim değişikliğinin "gerçek" olduğunu doğruladı. Volkswagen Amerika CEO'su Scott Keogh, “K'mizi bir T için değiştiriyor olabiliriz, ancak değiştirmediğimiz şey, bu markanın sürücüler ve her yerdeki insanlar için sınıfının en iyisi araçlar üretme taahhüdüdür. Bu isim değişikliği, halkın arabası olarak geçmişimize bir selam anlamına geliyor ve geleceğimizin halkının da elektrikli otomobili olacağına olan inancımız" diyor.

 

Bunların hepsi sadece bir yalandı ve Volkswagen'in dünyaya en son yalan söylediği anı herkese hatırlattı. ABD Adalet Bakanlığı, 2018'de, eski Volkswagen CEO'su Martin Winterkorn'a Mayıs 2014 ve Temmuz 2015'te firmanın emisyonlarda hile yaptığını söylendiğinde, şirketin halkı ve yetkilileri aldatma çabasını özetlemişti.

Buna rağmen, emisyon testlerindeki hile cihazlarının varlığını reddetmeye devam etti ve yetkililer, Volkswagen'in 2016 model yılı araçlarını ABD'de satma yetkisini 2014 emisyon çalışmasındaki tutarsızlıkları açıklayana kadar durdurma tehdidinde bulundu. Bu tehdit Volkswagen'i paniğe sürükledi ve 27 Temmuz 2015'te Almanya'nın Wolfsburg kentinde bir “hasar tablosu toplantısı” düzenlendi.

 

Toplantıda, üst düzey Volkswagen yöneticilerine, “VW'nin ABD'deki düzenleyicileri nasıl kandırdığını, tam olarak hangi bilgilerin ifşa edildiği ve nelerin henüz ifşa edilmediği ve VW'nin hile yaparken yakalanmasının olası sonuçları" hakkında bir slayt izletildi.

 

Toplantının ardından Volkswagen hileye devam etti. Yalanlardan kurulu bu baraj, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu toplantısında nihayet patladı ve bir Volkswagen çalışanı, "amirlerinin talimatlarını doğrudan ihlal ederek" şirketin 2.0 litrelik TDI motorlarının hile cihazları kullandığını ortaya çıkardı. Bir aydan kısa bir süre sonra, 3 Eylül 2015'te Volkswagen nihayet gerçeği itiraf etti.

 

Söylemeye gerek yok, bu bir şirketin hatırlatmak istediği türden bir şey değil ancak, Voltswagen'in bir şaka olduğunun açığa çıkmasının ardından, bir dizi makale doğrudan Dieselgate'e atıfta bulundu.

 

Volkswagen'in 1 Nisan şakasını kabul eden tweet'ine verilen tepkide, kullanıcılar alaycı bir şekilde "Harika iş, VW pazarlama ekibi" ifadelerini kullandı. Bazıları, "Neden sokaklarda bizi zehirlemeye devam eden Dieselgate otomobilleri ortadan kaldırmıyorsunuz?" diye sordu.

 

Bu, buzdağının sadece görünen kısmıydı, "Bize Dieselgate'i yaşatan insanlardan bir başka yalan daha" şeklinde şiddetli tepkiler de vardı.

 

Anlaşılan o ki bir şaka yaparken iki kez düşünmek gerek.

Son Güncelleme : 01 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo