Gelecekteki Tüm BMW Modelleri Ortak bir Elektrikli Platform Kullanacak

Ototeknikveri     04 Nisan 2021 10:12

BMW'nin gelecekteki tüm otomobilleri ve SUV'ları, sonunda tek bir elektrik odaklı mimari ile desteklenecek.

Gelecekteki Tüm BMW Modelleri Ortak bir Elektrikli Platform Kullanacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

New Class olarak adlandırılan bu platform, tamamen elektrikli güç aktarma organlarını desteklemek için tasarlandı, ancak aynı zamanda benzinli ve dizel motorlu araçlar ve plug-in hibritler için de destek sunacak. Platform 2025'te piyasaya sürülecek ve hatta bir hidrojen yakıt hücreli güç aktarma sistemini destekleme esnekliğine de sahip olabilir.

 

Auto News'e göre, New Class platformu, otomobil üreticisinin mevcut iki mimarisinin yerini alacak; BMW'nin kompakt otomobilleri ve Mini markası için kullanılan UKL küçük platformu ve BMW ailesinin geri kalanında kullanılan CLAR platformu.

 

Odak noktası olarak elektrikli güç aktarma organları ile üretilecek olan New Class platformunun aksine, yanmalı motorlu araçlar için hem UKL hem de CLAR platformları geliştirildi. BMW o zamandan beri CLAR mimarisini önemli ölçüde yükseltti ve orta zemini elektrikli araçları ve plug-in hibritleri barındıracak şekilde değiştirdi. Tamamen elektrikli iX3, i4 ve iX gibi bu platformu kullanıyor ve aynı zamanda 5 Serisi ve 7 Serisi'nin elektrikli versiyonlarını da destekleyecek.

Yeni mimarinin daha geniş bir iç mekan gibi tamamen elektrikli araçların farklı oranlarını destekleyeceği anlaşılıyor. Ek olarak, gelişmiş bir hücre tasarımına sahip yüksek voltajlı bir pil konseptini destekleyecek ve standart olarak arkadan çekiş odaklı olacak, ancak önden ve dört tekerlekten çekişli modeller de sunulacak.

 

BMW, elektrikli otomobillerin 2030 yılına kadar küresel teslimatlarının en az yarısını karşılamasını istiyor ve New Class platformu bu hedefe ulaşmasına yardımcı olacak.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo