2022 Mercedes-Benz EQS: Amiral Gemisi Elektrikli Sedan Hakkında Bildiğimiz Her Şey

Ototeknikveri     04 Nisan 2021 11:00

Mercedes-Benz'in ilk tam elektrikli sedanı olan EQS, 15 Nisan'da yani iki haftadan kısa bir süre içinde piyasaya çıkacak ve o gün yaklaştıkça otomobil üreticisi otomobilin ayrıntılarına biraz daha ışık tutuyor.

2022 Mercedes-Benz EQS: Amiral Gemisi Elektrikli Sedan Hakkında Bildiğimiz Her Şey
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Artık en az iki donanım seviyesi olacağını biliyoruz: EQS 450+ ve EQS 580 4MATIC +, daha sonra bir AMG versiyonunun da gelmesi bekleniyor. 450+, Mercedes'in arka tekerlekleri çalıştıran "eATS" olarak adlandırdığı elektrikli sürüş sistemi ile 329 hp (333 PS / 245 kW) güç çıkışı ve 568 Nm tork üretiyor. 580 4MATIC +, her aksta bir eATS'ye sahip olacak ve 516 hp (523 PS / 385 kW) güç çıkışı ve 855 Nm tork üretecek. Bunlar etkileyici rakamlar ve bunların sadece "normal" versiyonlar olduğunu düşünürsek, AMG'nin bünyesinde neler olabileceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

 

450'nin bir dört çekişli versiyonu ya da 580'nin arka çekişli versiyonu olup olmayacağı henüz belli değil, dolayısıyla bunu öğrenmek için beklememiz gerekecek. Tüm modellerde en yüksek hız elektronik olarak 210 km / s ile sınırlandırılmış, muhtemelen pildeki enerjinin korunması için, ancak bu kararın başka nedenleri de olabilir.

 

Menzil konusunda, EQS'nin bir şarjla 770 km kadar seyahat edebileceği söyleniyor. Bu rakam muhtemelen 107,8 kWh bataryaya karşılık geliyor, ancak 90 kWh'lik bir pil seçeneği de satışa sunulacak.

Çok akıcı bir biçim

Otomobil 0.20 gibi rekor seviyede düşük bir hava sürtünme katsayısı ile geliyor. Bu aynı zamanda daha sessiz bir kabin oluşturmaya yardımcı oluyor çünkü otomobil artık havada daha yumuşak bir şekilde kayarak rüzgar sesini azaltıyor.

 

Şarj etmeye gelince, EQS, DC akımlı hızlı şarj istasyonlarında 200 kW'a kadar şarj edilebilir - bu, yaklaşık 300 km menzili 15 dakikada sunuyor- veya isteğe bağlı yerleşik AC şarj cihazı ile 22 kW'a kadar şarj edilebilir. Mercedes aynı zamanda otomobil ve şarj istasyonunun şarj kablosu aracılığıyla iletişim kurmasını sağlayan “Plug & Charge” yeteneklerinden de yararlanıyor. Bu, dünya çapındaki yaklaşık 500.000 Mercedes me Charge istasyonundan herhangi birinde sorunsuz ödeme yapmanızı sağlar; burada yapmanız gereken tek şey aracı prize takmak, şarj etmek ve işiniz bittiğinde fişini çekmek. Faturalandırma, Mercedes me uygulaması tarafından otomatik olarak yapılıyor.

 

İç mekan ve o dev ekran

Son olarak, iç mekandan ve devasa hiper ekranından bahsetmeden geçemeyiz. Gösterge panelinin neredeyse tüm genişliğini kaplayan 56 inçlik kavisli ekran, bir gösterge grubu, bilgi-eğlence sistemi ve yolcu ekranını tek bir ünitede birleştiriyor. Ve daha geleneksel bir şey arayanlar için, benzinle çalışan S Serisi'ndekine benzer bir 12,3 inç ekran da mevcut olacak.

 

Görünüşe göre Mercedes, sahip olduğu güç, menzil, teknoloji ve lüks ile doğru orantılı fiyatlandırabilirse, EQS, Tesla ile gerçekten savaşan ilk elektrikli otomobillerden biri olabilir. Nihayetinde piyasaya sürüldükten sonra ne olacağını görmekten heyecan duyuyoruz. Otomobil, 15 Nisan'daki tanıtımın ardından bu yıl içinde satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 04 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo