Diğer Sürücüleri Kör Etmek İstemiyorsanız BMW'nin Güncellemesine Para Ödemeniz Gerekiyor!

Ototeknikveri     05 Nisan 2021 12:39

BMW karşıdan gelen sürücülerin gözlerinin kamaşmasını ve böylece potansiyel kazaları önleyen "uzun far yardımı" güvenlik özelliğini ek ücretle sunuyor.

Diğer Sürücüleri Kör Etmek İstemiyorsanız BMW'nin Güncellemesine Para Ödemeniz Gerekiyor!
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW, otomobillerinde bilgisayar oyunları ya da yazılımlardaki "ek paket" mantığını uyarlayan tek otomobil üreticisi değil. Birden fazla otomobil üreticisi bu fikir üzerinde çalıştı ancak BMW belirli özelliklerin kilidini açmak için fazladan ödeme yapma fikrini en güçlü şekilde benimseyenlerden olmuş gibi görünüyor. Bununla birlikte, güvenlik söz konusu olduğunda, karşıdan gelen sürücüleri kör etmemek gibi şeylerin ücretsiz olarak sunulmasını bekleyebilirsiniz. Ne yazık ki durum böyle değil.

 

Verge geçtiğimiz günlerde, BMW'nin müşterilerinden araca zaten entegre edilmiş, ancak yalnızca ek ücret ödeyerek erişilebilen "uzun far yardımı" özelliği için ücret aldığını fark eden Car Magazine'den Jake Groves'un bir tweet'ine dikkat çekti. BMW, "uzun far yardımı" özelliğini on yıldan fazla bir süredir isteğe bağlı bir eklenti olarak kullanıyordu, ancak şimdi tüm araçlarına entegre etti ve özelliğe sadece Connected Drive çevrimiçi mağazasından bir satın alma yoluyla erişilebiliyor.

BMW sahiplerinin, abonelik değil, tek seferlik bir satın alma olmasına rağmen, satın alma işlemini kablosuz bir yazılım güncellemesi haline getirerek 220 $ tutarında bir ek ücret ödemeleri bekleniyor. Yoldaki diğer sürücülerin gözlerinin kamaşmasını engellemeye yönelik bu güvenlik özelliğinin ücretli olması tepki çekti.

 

Bu konuda açılacak olası bir davanın da pek işe yaramayacağı düşünülüyor. Otomobil üreticisine karşı açılan bir dava, ABD hükümeti konuyla çok fazla ilgilenmediğinden, önemli bir değişikliğe yol açmayabilir. Adaptif farlar adı verilen teknoloji, aslında Amerika Birleşik Devletleri'nde hala yasadışı. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin (NHTSA) bunlara izin verip vermeyeceğine dair nihai bir karar vermesi beklenirken, bu belirsizlik sürücüleri daha fazla güvenlik için pek de cesaretlendirmiyor.

Son Güncelleme : 05 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo