Yeni 308 Elektrikli Planlanıyor, Performans Modeli Beklenmiyor

Ototeknikveri     06 Nisan 2021 02:58

Yeni nesil 308, başlangıçta normal benzinli ve dizel motorların yanı sıra iki plug-in hibrit seçenekle sunulacak, ancak Peugeot burada durmayacak.

Yeni 308 Elektrikli Planlanıyor, Performans Modeli Beklenmiyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aslında, şu anda Stellantis grubunun bir parçası olan Fransız marka, yeni kompakt arabaları için yarı hibrit (MHEV) ve pilli elektrikli güç aktarma organlarının lansmanını planlıyor.

 

Ürün şefi Jerome Micheron, Autocar'a verdiği demeçte, "Müşteriye seçme gücü vermek istiyoruz, çünkü pazar çok hızlı gelişiyor, ancak doğru cevapları almak istiyoruz. Benzinli ve dizel motorlu yeni 308'i piyasaya sürüyoruz, MHEV'i başlatacağımız bir yol haritasına çoktan karar verdik ve ayrıca 308 için bir elektrikli seçenek için bir planımız var." dedi.

 

Çok çeşitli PSA otomobillerinde kullanılan EMP2 platformu üzerine inşa edilen sıfır emisyonlu 308'in, Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer ve Opel Vivaro'nun elektrikli versiyonlarından güç aktarım mekanizmasını kullandığı söyleniyor. Bu modellerde 136 PS (134 HP / 100 kW) güç çıkışı ve 260 Nm torklu elektrik motoru, standart olarak 50 kW pil ve isteğe bağlı olarak 75 kW pil bulunuyor.

 

Ancak, şirket düşük satış ve emisyon düzenlemeleri nedeniyle geçerli olduğuna inanmadığı için yeni 308 muhtemelen bir PSE (Peugeot Sport Engineered) versiyonu almayacak.

 

Micheron, "Hala değerlendirme aşamasında, ancak pazar önemli ölçüde küçülüyor. PSE ürünleri için bazı seçenekler düşünüyoruz, ancak bugün çok güçlü bir motor için çok fazla hacim göremiyoruz ve CO2 düzenlemelerine ve sınırlamalarına baktığınızda bunun performans aracı için doğru temel olduğundan emin değiliz." diye konuştu.

 

Bununla birlikte, performans alt markası yakında, performans odaklı 508'e katılacak başka bir modeli daha içerecek şekilde büyüyecek. Micheron, ayrıntılara girmedi ve “Neo-performans, çok düşük CO2 emisyonu seviyesiyle yeni performans getiriyor. Ayrıca sürüş için doğru seviyede zevk sunuyor. Bu, stratejimizin bir parçası ve PSE'deki başka bir ürünü değerlendiriyoruz. Gelecekteki ürünleri tartışmak istemiyoruz, ancak pazara kısıtlı CO2, sürüş keyfi ve performansa uyan bir ürün getireceğiz." dedi.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo