Yeni 2022 Toyota GR 86 Daha Güzel, Daha Güçlü ve Daha Şık

Ototeknikveri     06 Nisan 2021 10:49

Subaru geçen Kasım ayında ikinci nesil BRZ'yi tanıttığında, Toyota’nın GR 86 versiyonunun da hemen arkasından geleceğini düşünmüştük. Beş ay bekledikten sonra şimdi GR 86 Toyota'nın GR serisinin üçüncü modeli olarak çıkmaya hazırlanıyor.

Yeni 2022 Toyota GR 86 Daha Güzel, Daha Güçlü ve Daha Şık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota ve Subaru yeni GR 86 ve BRZ'de birlikte çalıştılar, bazı küçük detaylar hariç iki model neredeyse aynı görünüme sahip. Toyota’nın durumunda bu, her şeyden önce GR 86’yı GR Yaris’te bulunanlara benzer "Fonksiyonel Matris" ızgarayla donatmak anlamına gelirken, far LED imzası da BRZ'ye kıyasla biraz farklı.

 

Biraz daha dar camlı kısımlar gibi bazı diğer ince ayarların yanı sıra alçaltılmış bir duruş ve daha kıvrımlı kalçalar ile eskisinden daha güzel ve daha kaslı bir tasarım var diyebiliriz. Diğer yeni dış cephe özellikleri arasında, otomobilin yol tutuşunu ve dengesini geliştirdiği söylenen özel hava çıkışları ve yan marşpiye rüzgarlıkları gibi motor sporlarından türetilmiş aerodinamik bileşenler yer alıyor.

 

Güncellenmiş Teknolojiye Sahip Sürücü Merkezli İç Mekan

Toyota, GR 86’nın içini sürücü odağını en üst düzeye çıkarmak için optimize ettiğini ve bilgi-eğlence sistemini yoldan uzağa bakma ihtiyacını azaltacak şekilde yerleştirdiğini söylüyor. 7 inçlik ekran artık daha modern bir görünüme sahip ve başlangıçta otomobilin boxer motorunun piston hareketlerinden esinlenen bir animasyon dizisi gösteriyor.

 

İç tasarımın geri kalanına gelince, tek kelime ile güzel bir şekilde özetlenebilir: işlevsel. Güncellemeler kesinlikle onu modern çağa taşıyor, ancak aynı zamanda bazı eski usül cazibelerden de yararlanıyor. Sürücü için dokunsal geri bildirim sağlayan bazı fiziksel düğmelerin, kadranların ve anahtarların hala mevcut olması, bu cazibelerden biri ve tam dokunmatik ekranlı iç mekanların giderek daha fazla norm haline geldiği bir çağda bu hoş bir manzara.

 

Etkileyici Sürüş ve Yol Tutuşu

Arabayı 1270 kg ile kabaca aynı ağırlıkla tutabilmiş olsalar da Toyota, yeni GR 86'nın sürüş dinamikleriyle zaten tanınan selefinden daha iyi bir şekilde kullanılması için fazladan çaba sarf ettiğini iddia ediyor. Tavan panelleri ve çamurluklar için alüminyum gibi hafif malzemelerin stratejik kullanımı sayesinde, ağırlık merkezini düşük tutmayı başarmışlar. Bunu burulma sertliğinde yüzde 50 artışla birleştirdiğinizde gerçek bir sürücü arabası ortaya çıkıyor.

 

Daha Güçlü Bir Motor, Ama Hala Turbo Yok

GR 86, Subaru BRZ'de bulunan aynı doğal emişli 2,4 litrelik düz dört silindirli motorla güçlendirilecek, ancak güçte çok hafif bir artış olacak. Motor 232 hp (235 PS / 173 kW) güç çıkışı ve 250 Nm tork değeri sunuyor ve GR 86'nın 6.3 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmasına izin veriyor.

 

Toyota'ya göre, motorun genel tepkiselliği, düşükten yüksek devire daha iyi bir geçiş sağlamak için artırıldı. Güç yine arka tekerleklere ya altı ileri otomatik şanzıman ya da kendi vites değiştirmeyi tercih edenler için altı ileri manuel ile gönderiliyor.

 

Güvenliğe Öncelik Verilmiş

GR 86'nın otomatik şanzımanla donatılmış versiyonları Subaru’nun EyeSight Driver Assist Teknolojisi ile birlikte gelecek. Sistem, kazaları önlemeye yardımcı olmak için çeşitli çarpışma öncesi güvenlik özellikleri, sonraki darbeleri azaltmak için ikincil çarpışma önleme özellikleri ve bir kazanın meydana geldiği talihsiz durumlarda acil kurtarma desteği içeriyor.

 

Satışlar Ne Zaman Başlayacak ve Maliyeti Ne Kadar Olacak?

Şaşırtıcı bir şekilde, gecikmeye rağmen, yeni GR 86'nın bu sonbaharda Subaru ikiziyle birlikte Japonya'da satışa sunulması planlanıyor. Diğer pazarların otomobili ne zaman alacağına dair bir bilgi yok, ancak Subaru'nun BRZ için zaman çizelgesi bir gösterge ise, otomobili 2021'in sonunda veya 2022'nin başlarında Kuzey Amerika bayilerinde görmeyi bekleyebiliriz. Önümüzdeki aylarda daha fazla ayrıntı yayınlanacak. Fiyatlandırmaya gelince, modelin fiyatının ABD'de 30.000 $ 'a yaklaşması bekleniyor.

 

Yeni BRZ'nin aksine GR 86 Avrupa'ya Geliyor

Subaru, geçtiğimiz günlerde ikinci nesil BRZ'nin Avrupa'da satılmayacağını açıkladığında serinin hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Bununla birlikte, yeni GR 86, yıl içinde Avrupa'ya da ulaşabilir.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo