Güncellenen 2021 Jeep Compass 2. Seviye Yarı Otonom Sürüşle Karşınızda

Ototeknikveri     09 Nisan 2021 02:45

Stellantis, Avrupa'daki ilk yeni SUV'si 2021 Jeep Compass'ı tanıttı. Teknik olarak bu sadece bir makyaj olmasına rağmen, araç Stellantis'in Avrupa'da Seviye 2 yarı otonom sürüş sunan ilk modeli ve hem içeride hem dışarıda görsel güncellemelere ve revize edilmiş bir güç aktarım sistemi ailesine sahip.

Güncellenen 2021 Jeep Compass 2. Seviye Yarı Otonom Sürüşle Karşınızda
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarımdan başlayarak, Avrupa'nın yenilenen Compass modeli, geçen sonbaharda gösterilen Çin modelinin ayak izlerini takip ediyor. İki model aynı LED farlara, geniş alt ızgaraya ve büyük merkezi hava girişine sahip. Arkadaki güncellemeler çok daha mütevazı, ancak dikkat etmek isteyeceğiniz iç mekan çünkü oldukça önemli yenilikler getiriyor.

 

Bunlardan en önemlisi, yeni gösterge paneli ve markanın, daha alt versiyonlarda 8,4 inç dokunmatik ekran ve üst versiyonlar için 10,1 inç ekrana sahip Uconnect 5 bilgi-eğlence sistemi. Akıllı telefon entegrasyonu, TomTom navigasyon ve ses tanımanın yanı sıra 10,25 inçlik bir dijital gösterge grubu da dahil. Yeniden tasarım, Jeep'in ek depolama alanları açmasına izin verdi ve 2021 Compass önceki modele göre yaklaşık 4,4 litre (0,15 cu-ft) daha fazla depolama kapasitesine sahip.

Seri genelinde standart olarak en yeni nesil ADAS ile donatılmış olan makyajlı Compass, sürücü uyuşukluk uyarısı, trafik işareti tanıma, akıllı hız yardımı ve yaya ve bisikletli algılamalı otomatik acil frenleme özelliklerine sahip. Araç adaptif hız sabitleyici ile şerit tutma yardımını birleştirerek kendini şeridin ortasında tutuyor ve böylece markanın Avrupa'da Seviye 2 yarı otonom sürüş sunan ilk aracı oluyor.

 

Motor serisi, sırasıyla manuel ve çift debriyajlı şanzımana bağlı yeni 130 ve 150 PS (128-148 HP / 96-110 kW) 1.3 litrelik benzinli motorlardan ve 130 PS (128 HP / 96 kW) altı ileri manuel şanzımanlı 1.6 litre dizelden oluşuyor. Hepsi önden çekişli olarak sunulurken, altı ileri otomatik şanzımana sahip olan 190 PS (187 HP / 140 kW) ve 240 PS (237 HP / 177 kW) plug-in hibrit 4xe modelleri ise, eAWD dört çekişli sürüş sistemiyle geliyor.

 

Fiyatlandırma ve teknik özellikler zamanı gelince açıklanacak. Avrupa'daki müşterilerin Sport, Longitude, Limited, S ve Trailhawk donanım seviyeleri arasında seçim yapacağı biliniyor ve Trailhawk, serinin en çok off-road yeteneğine sahip versiyonu olacak.

Son Güncelleme : 09 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo