Ford VW’nin MEB Platformu ile Yeni Kompakt SUV Hazırlıyor

Ototeknikveri     12 Nisan 2021 10:30

Ford ile Volkswagen arasındaki elektrikli platform anlaşmasının imzası kurumadan, ilk meyvelerini görmeye başladık bile.

Ford VW’nin MEB Platformu ile Yeni Kompakt SUV Hazırlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Casus fotoğrafçıların görüntülediği prototip Ford’un MEB tabanlı aracını ilk kez gözler önüne serdi. Tamamen elektrikli otomobil ID.3 ve ID.4 ile aynı temelleri paylaşıyor.

 

Detayları henüz bilinmese de, kompakt crossover otomobilin şekli fotoğraflarda anlaşılabiliyor. Ford’un ID.4’ten farklı bir tasarım anlayışı uyguladığı, daha düz, kutu gibi çizgiler kullandığı, Volkswagen’in akıcı ve yuvarlak hatlarını tercih etmediği anlaşılıyor. Bu aşamada tasarım oldukça güzel görünüyor.

 

Henüz çok erken bir aşamada olan otomobilin 2023’e kadar üretime girmesi beklenmiyor. Yeni model Almanya’nın Köln kentindeki fabrikada üretilecek.

Ford henüz performans özelliklerini yayınlamamış olsa da MEB platformuyla ilgili epey bilgimiz var. Örneğin aynı platformu kullanan ID.4 modeli 400 km menzil ve dört çekişli versiyonda 302 hp güç çıkışı, arkadan çekişli versiyonda 201 hp güç çıkışı ile sunuluyor.

 

Ford ve Volkswagen arasındaki anlaşmaya göre Ford pikap ve Transit şasilerini Volkswagen ile paylaşacak. Bu da söz konusu elektrikli otomobillerin iki firma arasındaki işbirliğinin tek meyvesi olmayacağını gösteriyor. Avrupa yollarında yakında bu ortaklığın başka ürünleriyle de karşılaşabileceğiz.

Yeni Volkswagen Amarok pikap modelinin Ford Ranger ile pek çok ortak özelliği paylaşması bekleniyor. Volkswagen ayrıca anlaşma kapsamında tam boy bir minibüs de yapacak.

 

Son Güncelleme : 12 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo