Yeni Citroen C5 X: Sedan, Station ve SUV Tek Otomobilde

Ototeknikveri     13 Nisan 2021 02:02

Citroen yeni amiral gemisi modeli C5 X'i sedan, station ve SUV karışımı olarak tanımlıyor.

Yeni Citroen C5 X: Sedan, Station ve SUV Tek Otomobilde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Citroen C5 X, tasarımı için 2016 CXperience konseptinden büyük bir ilham alıyor, arka uca doğru eğimli fastback benzeri bir tavan çizgisi ile station benzeri bir kaporta benimsiyor ve aynı zamanda sihirli halı seviyesinde bir biniş kalitesi vaat eden Citroen'in yeni 'Advanced Comfort' süspansiyon sistemini aktif olarak kullanan ilk model.

 

Yeni C5 X'in her iki ucunda da Citroen’in en yeni V-şekilli LED ışıkları bulunuyor; bu, ilk olarak yeni C4'te görülen bir tasarım işareti ve gövde, genel olarak yüksek bel çizgisi, uzun kaput ve akışkan hatlarıyla ayırt ediliyor.

 

Yeni Citroen C5 X, 4.805 mm uzunluğunda, 1.865 mm genişliğinde ve 1.485 mm yüksekliğinde, bu da ona bir VW Passat Variant'a benzer bir boyut kazandırıyor. Citroen'e göre aks mesafesi oldukça uzun, 2.785 mm ölçülerinde arkadaki yolcular için olağanüstü diz mesafesi sağlıyor.

 

Kaputun altında ne var?

Citroen’in yeni amiral gemisi modeli hem plug-in hibrit hem de benzinli motorlarla satışa sunulacak; En üst model, 1.6 litrelik turboşarjlı dört silindirli ve elektrikli motoru birleştirerek 225 HP güç çıkışı sunacak ve 135 km/s azami hızla 50 km elektrikli sürüş imkanı verecek.

 

Yeni C5 X'in tüm versiyonları Citroen’in "Advanced Comfort" süspansiyon sistemine sahip olacak, ancak plug-in hibrit modeller yeni Active versiyonu standart olarak alacak. Bunlar, aracın yol üzerinde "kaymasına" izin veren en yumuşak ayar ve viraj alırken "daha keskin kontrol ve hassasiyet" sağlayan en sağlam ayar ile aralarından seçim yapabileceğiniz üç mod sunacak.

Ek olarak, yeni Citroen C5 X, özel "Advanced Comfort" koltukları ile donatılmış geniş bir kabine sahip; Bunlar, gerçek konfor sağlamak için yatak pedi olarak çalışan ve aynı zamanda "dinamik ve duruş konforu" için yüksek yoğunluklu bir katman ve kalınlaştırılmış yapılandırılmış köpük kullanarak, yolcuları ve sürücüyü uzun yolculuklardan sonra bile rahat tutan özel dolgu ile birlikte geliyor.

 

Teknik özellikler

Kontrol panelinde, doğal ses tanımayı da destekleyen ve çeşitli widget'lara sahip özelleştirilebilir arayüzler ile gelen, bilgi-eğlence sistemi için 12 inç yüksek çözünürlüklü bir dokunmatik ekran bulacaksınız. Sisteme dört USB soketi, kablosuz güncellemeler ve bir kablosuz akıllı telefon şarj cihazı eşlik ediyor.

 

Yeni Citroen C5 X, sürücülerin artık gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmadığı için, daha sürükleyici ve rahat bir sürüş deneyimi sunan, ön cama tam renkli, büyük ölçekli bir projeksiyon aktaran genişletilmiş bir baş üstü ekranı ile geliyor. Bu sayede önemli bilgiler her zaman görüş alanında kalıyor.

 

Ek olarak, yeni amiral gemisi Citroen modeli, Highway Driver Assist - Seviye 2 sürücü yardım sistemi -, Kör Nokta Algılama, Arka Çapraz Trafik Uyarısı ve En İyi 360 Görüş Çevre Görüş Kamerası dahil olmak üzere uzun bir aktif güvenlik sistemleri listesine sahip.

 

Yeni Citroen C5 X, 2021'in sonlarında Avrupa'da satışa çıkacak ve fiyatlandırma detayları daha sonraki bir tarihte açıklanacak.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo