Yeni Hyundai Staria Modern Çağ İçin Cesur Bir Minivan Olarak Tanıtıldı

Ototeknikveri     14 Nisan 2021 01:53

2021 Hyundai Staria tanıtıldı ve piyasadaki diğer araçlar arasında dikkat çekiyor.

Yeni Hyundai Staria Modern Çağ İçin Cesur Bir Minivan Olarak Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model, Hyundai tarafından Amaca Yönelik Yapılmış Araç (PBV) olarak adlandırılıyor ve LED gündüz farları ile cesur bir ön uç ve aracın genişliği boyunca uzanan bir ışık çubuğu içeren fütüristik bir dış tasarıma sahip. Hyundai'nin tasarımcıları ayrıca Staria'yı alçak ve geniş bir ızgara ile donatırken, ana farlar bu ızgaranın her iki yanında yer alıyor.

 

Pencerelerin normalden daha aşağıya uzandığı kenarlarda benzersiz tasarım dokunuşları devam ediyor. Bu arada, arka kısımda tamamen elektrikli Ioniq 5'e benzer bir Parametrik Piksel lamba tasarımına sahip büyük dikey arka lambalar bulunuyor. Müşteriler, Abyss Black Pearl, Creamy White, Graphite Gray Metallic, Moonlight Blue Pearl, Shimmering Silver Metallic, Dynamic Yellow, Olivine Gray Metallic ve Gaia Brown Pearl renkleri arasından seçim yapabilecekler.

 

Bu büyük bir minivan

Yeni Staria, toplam 5,253 mm uzunluğa, 1,997 mm genişliğe ve 1,990 mm yüksekliğe sahip, aks mesafesi ise 3,273 mm. Hyundai, bagaj kapasitesinin oturma konfigürasyonlarının nasıl düzenlendiğine bağlı olarak değiştiğini söylüyor. İş kullanımı için optimize edilmiş 2 ve 3 koltuklu araç, yaklaşık 5.000 litrelik maksimum kargo alanı sunuyor. Kargo alanı boyutları da aynı anda üç Euro paleti taşıyacak şekilde artırıldı.

 

Hyundai, yeni PBC'sini standart Staria ve amiral gemisi Staria Premium versiyonlarıyla satacak ve 2 ila 11 koltuklu konfigürasyonlar sunacak. Staria Premium, Hyundai logosu, ızgara, far çerçeveleri, ön ve arka tamponlar, tekerlekler, yan aynalar ve kapı kolları dahil olmak üzere dış cephenin çeşitli kısımlarında renkli pirinç krom kaplama gibi benzersiz özellikler içeriyor.

 

Staria'nın içi, Hyundai tarafından üretilen benzer modellere kıyasla önemli gelişmelere sahip. Önemli özellikler arasında 10,25 inçlik bir ön ekran, düğme tipi bir elektronik vites kolu ve büyük bir dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi yer alıyor.

 

Staria Premium modelleri işleri bir adım öteye taşıyor. Örneğin, 7 koltuklu Premium modelde, ikinci sırada elektronik olarak yatan ve kayma özelliklerine sahip "Premium Dinlenme Koltukları" bulunuyor. Bu koltuklar ayrıca, otomatik olarak yatmasını sağlayan tek dokunuşla rahatlama modu içeriyor. Bu arada, 9 koltuklu Premium modellerde, üçüncü sıradaki yolculara bakmak için 180 derece dönebilen ikinci sıra koltuklar bulunuyor.

 

Tüm Premium modellerde ayrıca 64 renkli ortam aydınlatması bulunuyor ve kabin Siyah, Siyah ve Bej iki tonlu veya Siyah ve Mavi iki tonlu olarak tamamlanabiliyor. Premium modeller ayrıca Gri ve Kahverengi veya Gri ve Açık Gri iki tonlu iç mekan ile donatılabiliyor.

Yakın gelecekte yeni versiyonlar geliyor

Koreli otomobil üreticisi, Staria serisini önümüzdeki birkaç yıl içinde limuzinler, ambulanslar ve bir karavan modeli de dahil olmak üzere ek versiyonlarla genişleteceğini söyledi. Ayrıca STARIA'nın çevre dostu çeşitlerinin de önümüzdeki yıllarda eklenmesi planlanıyor.

 

Yeni Staria'ya güç veren nedir?

İki motor sunulacak. İlki 174 hp güç çıkışı ve 431 Nm tork sağlayan dizel 2.2 litrelik VGT dört silindirli motor. Bu motor, altı ileri manuel veya sekiz ileri otomatik şanzımana bağlanabiliyor. Serinin en üstünde 268 hp güç çıkışı ve 331 Nm torka sahip bir Smartstream 3,5 litrelik MPI motor bulunuyor. Bu motor, yalnızca sekiz ileri otomatik ile sunuluyor.

 

Yeni Hyundai Staria'nın satışları 2021'in ikinci yarısında Asya ve Avustralya'da başlayacak. 11 koltuklu model yalnızca Kore'de satışa sunulacak. Şu an için Staria'yı Kuzey Amerika'da sunma planı yok.

Son Güncelleme : 14 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo