Güncellenen 2021 Seat Arona Dijitalleşme ve Güvenlikte İddialı

Ototeknikveri     16 Nisan 2021 01:48

İlk çıkışından yaklaşık dört yıl sonra, Seat Arona yeni dış görünüm, daha dijitalleştirilmiş iç mekan ve ek güvenlik özellikleriyle güncellendi.

Güncellenen 2021 Seat Arona Dijitalleşme ve Güvenlikte İddialı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İspanyol markanın Volkswagen T-Cross ve Skoda Kamiq'in kardeş modeli olan alt kompakt crossover modeli, SE, SE Technology, FR, FR Sport, Xperience ve Xperience Lux donanım seviyelerinde geliyor ve sonuncusu eski Xcellence'ın yerini alıyor.

Farklı bir yüz ve tam LED dış aydınlatma

2021 Arona, yeniden modellenen farlar arasında daha büyük bir ızgarayla güncellenmiş bir ön uca sahip.

Tampon tamamen yeni ve artık ana kümelere daha yakın duran yeniden konumlandırılmış sis lambalarına sahip. Profil aynı şekilde devam ediyor, ayrıca yeniden şekillendirilmiş bir çift arka lamba, plaka tutucusunun altındaki bagaj kapısının ortasında "Arona" yazısı için yeni yazı tipi ve daha agresif görünümlü bir difüzörle güncellenmiş arka tampon dikkat çekiyor.

Seat'ın makyajlı Arona'sı, SE ve SE Technology donanım seviyelerinde "eco", üst donanım seviyelerinde "full" LED dış aydınlatmaya sahip. Yeni Safir Mavisi, Asfalt Mavisi ve Koyu Kamuflaj dahil olmak üzere 10 dış renk mevcut ve bunlar Manyetik Teknoloji, Geceyarısı Siyahı ve yeni Şeker Beyazı tavan kaplamalarıyla eşleştirilebiliyor. Müşteriler ayrıca 17 ve 18 inç boyutlarında yeni alaşım jant tasarımlarından birini seçebiliyorlar.

İçeride daha önemli güncellemeler

İçeride, yeni Arona, iki katmanlı bir şekle sahip revize edilmiş gösterge paneli ve yeni bir orta konsolla sunuluyor. Standart olarak 8,25 inç ekrana veya SE Technology'den itibaren sunulan 9,2 inç ekrana sahip bilgi-eğlence sistemi, şimdi havada asılı gibi görünen bir tasarımla geliyor. Sistem yeni merkezi hava girişlerinin üstünde ve FR Sport ve Xperience Lux modelleriyle sınırlı 10.25 inç dijital gösterge kümesinin üzerinde konumlanıyor.

Yeni havalandırma girişleri, donanım seviyesine bağlı olarak farklı renklerde aydınlatılıyor ve direksiyon simidinde yeni bir çerçeve, düz tabanlı tasarım, revize edilmiş orta kısım ve daha fazla düğme bulunuyor. Yeni iç aydınlatma sayesinde arka yolcu bölmesi artık geceleri aydınlatılıyor.

Akıllı telefon entegrasyonu, uzaktan servisler ve yerleşik eSIM modele dahil ve sürücülere, Seyahat Asistanı kapsamında yarı otonom sürüş için Şerit Asistanı ile Uyarlanabilir Hız Kontrolü, Yan Bölge Asistanı, Trafik İşaretleri Tanıma ve Park Asistanı gibi yeni güvenlik sistemleri tarafından yardım sağlanacak.

150 PS'ye kadar sadece benzinli motor ailesi

Motor ailesi, 95 PS (94 HP / 70 kW) güç çıkışı ve 175 Nm tork üreten ve giriş seviyesinde beş ileri manuel şanzımana bağlanan 1.0 litrelik üç silindirli bir benzinli motordan oluşuyor. Aynı motorun 110 PS (108 HP / 81 kW) güç çıkışı ve 200 Nm tork üreten versiyonları da altı ileri manuel veya yedi ileri DSG şanzıman ile mevcut. 1.5 litrelik dört silindirli turbo motor ise 150 PS (148 HP / 110 kW) güç çıkışı ve 250 Nm tork ile serinin en üstünde konumlanıyor.

Son Güncelleme : 16 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo