2022 Hyundai Santa Cruz: Biraz SUV, Biraz Pickup

Ototeknikveri     16 Nisan 2021 01:15

Hyundai, 2022 Santa Cruz ile yeni bir çığır açtığını söylüyor. Monokok pickup, crossover modellerine dayanan genç bir tasarım lehine geleneksel pickup araçların kutu gibi şeklini terk ediyor.

2022 Hyundai Santa Cruz: Biraz SUV, Biraz Pickup
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Santa Cruz, yalnızca ikinci sıra koltukların arkasına açık bir kasa eklenmiş bir Tucson gibi olduğu için, Hyundai’nin crossover arabalarına olan bağlantısı belirgin. Bu yine de ikisinin aynı olduğu anlamına gelmez; ön uç tasarımı aynı felsefeyi takip edebilir, ancak 299 cm ile Santa Cruz'un aks mesafesi, yeni Tucson'dan 25 cm daha uzun ve ayrıca araç 495 cm ile genel uzunlukta da diğerini 30 cm geride bırakıyor.

 

Her durumda, Hyundai, kamyonetinin "cesur ancak sofistike bir tasarıma, güçlü ve verimli güç aktarım seçeneklerine, çok amaçlı ve kullanışlı bir açık kasaya, son teknoloji bağlantıya ve hem kentte hem macera odaklı ortamlarda iyi manevra kabiliyeti sunan dört tekerlekten çekişli bir platforma sahip olduğunu" belirtiyor. Dört kapı ve eşyalarınızı taşıyan bir kasa ile otomobil üreticisi, Santa Cruz'da en iyi pickup ve crossover özelliklerini birarada sunmayı vaat ediyor.

 

Yeterince Büyük

132 cm kasa uzunluğuna sahip olan Santa Cruz, Nissan Frontier, Toyota Tacoma ve Honda Ridgeline gibi benzerlerine yaklaşıyor. Aracın bu rakiplerinden daha kısa olması onu şehir içi sürüş ve park için yeterince manevra kabiliyetine sahip kılıyor.

 

Şehirde eşyalarınızı güvende tutmak için Santa Cruz, kilitlenebilir bir kasa kapağı ve gizli kasa içi saklama bölmeleri ile birlikte geliyor. Kapasiteyi artırmak için, kasa genişletme aksesuarları da mevcut olacak.

Kaputun Altına Bir Bakış

Santa Cruz, iki 2.5 litrelik motorla geliyor, bunlardan birisi doğal emişli ve 190 hp güç çıkışı sunuyor, diğeriyse turboşarjlı ve 275 hp güç çıkışına sahip. Doğal emişli motor, 8 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmiş. Turboşarjlı motor ise direksiyon üzerinde konumlandırılmış vites değiştirme kulakçıkları olan çift debriyajlı bir şanzımanla geliyor.

 

Önden çekişli bir mimariye dayanmasına rağmen, Santa Cruz için hangi kombinasyonu seçerseniz seçin, HTRAC dört tekerlekten çekiş ile mevcut. Hyundai, sisteminin daha sportif bir arkadan çekiş hissi için torku arka tekerleklere daha serbestçe bölebileceğini söylüyor.

 

Hyundai, bunun bir "Sport Adventure Vehicle" olduğunu ve monokok bir kamyonet olmadığını iddia etse de, sağlıklı bir çekme kapasitesi elde etmesini sağlamak için dikkatli davranmış. Doğal emişli motorlu Santa Cruz, 1.5 ton kadar çekebilirken, Turbo dört çekişli modeli 2.2 ton çekme kapasitesine sahip.

 

Tasarım Dikkat Çekiyor

Hyundai, yolda olduğu kadar şehirde de konforlu ve hoş bir ortam sağlamak için aracı crossover tasarımıyla süsledi. Elbette, Tucson benzeri ön kısım hemen göze çarpıyor, standart 18 inç jantlar veya isteğe bağlı 20 inç jantlar da genel görünüme yardımcı oluyor.

 

Santa Cruz'un iç mekanında, bunun bir kamyonet olduğunu kolayca unutabilirsiniz ve geleneksel vites kolu haricinde tasarım neredeyse Tucson ile aynı. 10 inçlik bir bilgi-eğlence ekranı ve isteğe bağlı 10 inçlik bir gösterge panelinin yanında bir Bose ses sistemi de alınabiliyor. Dahası, deri döşemeler, pelüş halılar ve koltuk altı saklama alanları, Santa Cruz'un herhangi bir crossover kadar rahat ve pratik olduğu anlamına geliyor.

 

Sizi güvende tutmak için Hyundai, Santa Cruz'da çarpışmadan kaçınma, şeritte kalma yardımı, kör nokta uyarısı ve kör nokta kamerası, güvenli çıkış yardımı, otoyol sürüş yardımı, çevre görüş monitörü, arkadan geçen trafik uyarısı ve sürücü dikkat uyarısı sunuyor.

 

Rezervasyonlar Nisan'da Açılıyor

Hyundai, yeni kamyoneti Alabama'daki tesislerinde crossover araçlarının yanında inşa edecek ve üretime Haziran ayında başlanacak. 2022 Santa Cruz, ABD pazarı için bu ay başlayacak bir rezervasyon sistemi ile yaz aylarında satışa sunulacak.

Son Güncelleme : 16 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo