2022 Mercedes-Benz EQS: Lüks ve Elektrikli

Ototeknikveri     18 Nisan 2021 01:52

2022 Mercedes-Benz EQS'nin içindeki 56 inçlik inanılmaz, üçlü ekranlı Hyperscreen gösterge panelini daha önce görmüştük ve bugün nihayet aracın geri kalanının aynı derecede hayranlık uyandırıp uyandırmadığını göreceğiz.

2022 Mercedes-Benz EQS: Lüks ve Elektrikli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretim modeli EQS, 2019’un Vision EQS konsepti kadar seksi görünmese de, geleneksel S-Serisi'ne elektrikli alternatif olarak, her zamanki lüks Mercedes otomobillere hiç benzemiyor.

 

Gelecekten Bir S-Serisi

EQS, gelecek yıl daha küçük EQE piyasaya sürüldüğünde daha fazlasını göreceğimiz yepyeni bir özel elektrikli otomobil platformuna dayanıyor. Şık siyah burnundan ABD versiyonundaki şık kuyruğuna kadar 5265 mm ile EQS, Kuzey Amerika'da piyasaya sürülecek olan uzun aks mesafeli S-Serisi'ne, başka yerlerde sunulan kısa aks mesafeli versiyondan daha yakın. Ancak görsel olarak şaşırtıcı derecede kompakt duruyor, eğimli arka kısmı ise ona şimdiye kadarki tüm S-Serisi otomobillerden daha sportif bir görünüm veriyor.

 

Mercedes-Benz, daha sonra piyasaya sürülmek üzere çılgın bir 715 hp versiyonu üzerinde çalıştığını, bunun muhtemelen bir AMG logosu taşıyacağını söylüyor, ancak bu sonbaharda, alıcılar arkadan çekişli EQS 450 ve dört tekerlekten çekişli EQS 580 4Matic arasında seçim yapabilecek.

 

EQS 450’nin tek PSM motoru, 6,2 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkmaya yeterli olan 329 hp güç çıkışı üretiyor. Çift motorlu 580'i aldığınızda 516 hp güç çıkışı elde ediyorsunuz. Bu durumda ağırlık 2480 kg'dan 2585 kg'a çıkıyor ancak sıfırdan 100 km/s hıza ulaşma süresi 4,3 saniyeye düşüyor.

Burada Menzil Kaygısı Yok

Her iki otomobil de 210 km/s azami hızın yanı sıra gövdenin 0.20 hava sürtünme katsayısı ve yeni nesil pil paketi sayesinde etkileyici 770 km sürüş menzili sunuyor. Mercedes'in lansman rakamları 107,8 kWh pilden bahsediyor, ancak şirket daha küçük bir 90 kWh versiyonunun da mevcut olacağını söylüyor.

 

EQS, bir Porsche Taycan'ın (veya Hyundai Ioniq 5 / Kia EV6) 350 kW maksimum şarj hızıyla eşleşemez, ancak 200 kW kapasitesinden yararlanıldığında 300 km menzili 15 dakikada elde edebiliyorsunuz. Akıllı navigasyon sistemi pildeki enerjiyi korumak ve gidilecek yere en hızlı şekilde ulaşmak için gerekli dengeyi hesaplıyor ve ne zaman şarj etmeniz gerektiği konusunda öneri veriyor. Plug and Charge özelliği sayesinde sadece kabloyu EQS'ye takıyorsunuz ve sistem dijital evrak işlerini hallediyor.

 

S-Serisi Teknoloji ve Daha Fazlası

Opsiyonel baş üstü ekranı, artırılmış gerçeklik ve gelişmiş dört çekişli sürüş gibi geçen yılki S-Serisi'nde gördüğümüz pek çok özellik burada da karşımıza çıkıyor. Ayrıca şu an yasal olarak sadece Almanya'da mümkün olsa da 60 km/s hıza kadar belli otobanlarda ellerinizi direksiyondan çekmenize olanak sağlayan Drive Pilot otonom sürüş de sunuluyor.

 

Kapılar sürücü yaklaştığında - sensörler güvenli olduğunu düşünürse - açılıyor ve ayağınızı fren pedalına bastığınızda tekrar kapanıyor.

 

Hiper Ekran

Daha önce de bahsettiğimi gibi, 8 CPU'su, 24 GB RAM'i ve en yeni MBUX yazılımıyla Hyperscreen kontrol paneli otomobilin en dikkat çeken yanlarından. Teknik olarak bu opsiyonel bir özellik. Standart olarak, EQS, S-Serisi'nden 12,8 inç dikey ekranla birlikte geliyor. Hyperscreen tercih ettiğinizde, dokunsal geri bildirime ve tüm uygulamaları ekranda tutan bir "zero layer" tasarımına sahip üç ekran elde edersiniz, böylece menülerde gezinirken daha az zaman harcarsınız. Yolcunuz bile arkasına yaslanıp film izleyebilir. Ancak, Drive Pilot devreye girmediği sürece, bir kamera, sürücünün ekrana yola olan dikkatini dağıtacak şekilde baktığını algılarsa, yolcu ekranını karartıyor.

 

EQS bu sonbaharda satışa sunulacak ve Mercedes tarafından 2022'den önce piyasaya sürülecek 10 elektrikli otomobilden biri. Fiyatların ABD'de 110.000 $ ve İngiltere'de 80.000 £ civarından başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo