Geely'nin Zeekr Markası İlk Otomobili 001'i Tanıttı

Ototeknikveri     18 Nisan 2021 07:38

Geely’nin Zeekr markası Çin’deki özel bir etkinlikte ilk araçlarını tanıttı.

Geely'nin Zeekr Markası İlk Otomobili 001'i Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

"Dünyanın ilk toplu üretilen saf elektrikli shooting brake modeli" olarak nitelendirilen Zeekr 001, geçen yılki Lynk & Co Zero konseptinin üretim versiyonu ve "Artık sıkıcı elektrikli otomobiller yok" sloganı altında yaratıldı.

Zeekr tasarım hakkında fazla bir şey söylemedi, ancak 001'in sürücüleri tanıyacak ve ayarları tercihlerine göre otomatik olarak yapacak yüz tanıma teknolojisine sahip olduğunu doğruladı. Model ayrıca, sürücüler yaklaştığında açılan ve içeri girdiğinde kapanan çerçevesiz otomatik kapılara sahip.

Gömme kapı kolları ve hafifçe revize edilmiş bir dış cephe de görebiliriz. Değişiklikler arasında ön çamurluklardaki yeni sensörler ve Zeekr markasının Lynk & Co adının yerini aldığını gösteren revize edilmiş bir fren lambası çubuğu yer alıyor.

Boyut açısından, model 4970 mm uzunluğunda ve 3005 mm genişliğinde bir aks mesafesine sahip. Bu, aracın Porsche Taycan'dan 8 mm daha uzun olduğu ve 104 mm daha uzun bir aks mesafesine sahip olduğu anlamına geliyor.

Kabine girdiğimizde ince bir dijital gösterge paneli ve devasa bir bilgi-eğlence sistemi görebiliyoruz. Model ayrıca geometrik süslere, ortam aydınlatmasına ve iki renk tonlu vurgulara sahip.

Yeni model 2144 litre bagaj kapasitesine sahip ve havadan güncellemeleri "ömür boyu" alacak. Şirket otomobili "oldukça rekabetçi" tutmak için her üç ayda en az bir güncelleme vaat ediyor.

Geely'nin yeni SEA platformuna dayanan 001, modele dört tekerlekten çekiş sağlayan iki elektrikli motorla 536 hp (400 kW / 544 PS) güç çıkışı ve 700+ Nm tork sunuyor. Bu donanımla otomobil 3.8 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve azami hızı 200 km/s.

Şirket fazla ayrıntı vermedi ancak 86 kWh ve 100 kWh pil paketleri olacağını doğruladı. Bunlar, tek şarjla 700 km menzile kadar izin verecek.

Pil azaldığında, araç sahipleri 360 kW'a kadar hızlı şarj etme kapasitesinden faydalanacaklar. Bu da sadece beş dakikalık şarjdan sonra yaklaşık 120 km menzil sağlamayı vaat ediyor.

Şirket, bir Zeekr şarj ağı için de planlarını açıkladı. Her şey planlandığı gibi giderse, otomobil üreticisi 2023'ün sonuna kadar 2200 şarj istasyonu inşa edecek.

 

Teknik özelliklere geri dönersek, araç 117 - 205 mm arasında yerden yükseklik sağlayan bir havalı süspansiyona sahip olacak. Bu Jeep Compass'ın bazı versiyonlarında bulacağınızdan daha fazlası.

Zeekr 001, bu Ekim ayında Çin'de piyasaya sürülecek ve şirket bir bayi ağı kurma sürecinde. Firma, abonelik ve pil kiralama seçeneklerinin yanı sıra çevrimiçi ve çevrimdışı satışlar da sunacaklarını söyledi.

 

Zeekr’in Çin’deki lansmanının ardından, marka 2022’de küresel bir genişlemeye başlayacak. Henüz ayrıntılar belirsiz, ancak şirket, elektrikli araçlarının "belirli küresel pazarlarda" satışa sunulacağını söyledi.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo