ID Serisinin Çinlisi: 2022 VW ID.6

Ototeknikveri     18 Nisan 2021 10:07

Volkswagen'in üçüncü ID elektrikli aracı bugün Auto Shanghai 2021'de sahne aldı: ID.6. ID.4'ten neredeyse 30 cm daha uzun olan ve ID.6 CROZZ ve ID.6 X olmak üzere iki versiyonu bulunan bu otomobil, Çin pazarı için özel olarak tasarlanmış.

ID Serisinin Çinlisi: 2022 VW ID.6
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu ekstra uzunluk sayesinde, ID.6 içeride yedi yolcuya kadar alabiliyor. 4.8 metre uzunluğundaki elektrikli crossover, alanını iyi bir şekilde kullanıyor. Bununla birlikte, Volkswagen Atlas Cross Sport'tan 8 cm daha kısa olmasına rağmen, elektrikli aktarma organları sayesinde üçüncü bir koltuk sırası ile geliyor.

Kaputun altında neler var?

Aktarma organlarından bahsetmişken, yeni model de ID.3 ve ID.4'ü destekleyen aynı MEB platformunu kullanıyor. Bu durumda, 58 kWh veya 77 kWh pil ile sunulacak. Çin'in NEDC test döngüsüne göre elektrikli otomobil, 436 km ile 588 km arasında bir menzile sahip. Amerika’nın EPA test döngüsünde 77 kWh pil, daha küçük ID.4'te 418 km menzil sağlıyor.

ID.6, 225 kW (301 hp) toplam güç çıkışı için her aksta bir elektrik motoruna sahip. Bu, sadece 6,6 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza ve 160 km/s azami hıza ulaşmak için yeterli.

İçeride hiç düğme yok!

Volkswagen tamamen düğmelerden yoksun bir iç mekan vaat ediyor ve kullanıcılar 12 inçlik bilgi-eğlence ekranı aracılığıyla otomobilin çeşitli işlevlerini kullanabilecekler. ID.6, bilgileri ön cama aktaran artırılmış gerçeklik özellikli baş üstü ekranı ile de sunuluyor. Bu, okların ve diğer navigasyon yardımcılarının yoldaymış gibi görünmesini sağlayarak hedefinize ulaşmanıza yardımcı oluyor. Kablosuz güncellemeler de mümkün olacak ve ID.6, "Merhaba, ID" diyerek etkinleştirilebilen ses kontrollerini kullanacak.

ID.6 yolcuların çok keyif alacağı şekilde panoramik bir cam tavana sahip olacak, açılan panoramik bir sunroof isteğe bağlı olarak sunulacak.

Yeni SUV 19-21 inç jantlarla sunuluyor. ID.6 CROZZ (resimlerdeki turuncu otomobil), ID.6 X'ten (mavi) biraz daha yüksek gibi görünüyor ve biraz daha sağlam plastik kaplamanın yanı sıra farklı tasarlanmış farlar ve ön tampona sahip.

ID.6'nın her iki versiyonu da Çin Halk Cumhuriyeti'nde üretilecek. CROZZ yalnızca markanın kuzey Çin fabrikasında bir araya getirilecek, X ise yalnızca güney Çin fabrikasında üretilecek. VW bize şu an için ID.6'nın iki versiyonunu da Kuzey Amerika'da satma planlarının olmadığını söyledi. Diğer piyasalarla ilgili zaman içinde gelişme olabilir.

Son Güncelleme : 18 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo