Audi A6 e-tron Konsepti Yeni A6'nın Heyecan Verici Bir Ön İzlemesini Sunuyor

Ototeknikveri     19 Nisan 2021 11:43

Audi, yeni A6 e-tron konseptini 2022 Shanghai Motorshow'da tanıttı.

Audi A6 e-tron Konsepti Yeni A6'nın Heyecan Verici Bir Ön İzlemesini Sunuyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu konseptin "geleneksel" A6 ile paylaştığı tek şeyin, 4,96 m uzunluğunda, 1,96 m genişliğinde ve 1,44 m yüksekliğindeki boyutları olduğu söyleniyor. Bu, 2021'in sonuna kadar tüketicilere diğer lüks markalardan daha fazla elektrikli araç sunmayı amaçlayan bir şirketin cesur ifadesi.

 

A6 e-tron konsepti, PPE (Premium Platform Electric) platformunda inşa edilecek ilk Audi'yi temsil ediyor. 2022'de seriye katılması beklenen diğerleri Q5 e-tron ve Q6 e-tron olacak. Platform, Porsche ile birlikte geliştirildi ve yeni nesil elektrikli Macan'ı da destekleyecek. Audi, 2022'nin ikinci yarısında PPE platformunu temel alan ilk üretim araçlarını açıklayacaklarını söyledi.

 

Kafa karıştırıcı Ad: Tamam. Audi Tasarım Dili: Tamam

Konseptin tasarımı, bir üretim versiyonu için büyük ölçüde değişmeden kalacak gibi görünüyor. Bu A6 e-tron olarak adlandırılsa da, bir "Sportback", yani beş kapılı bir coupe. Şimdi, bu model A7 olarak bilindiğinden, gerçekten son zamanlarda bir A6 Sportback var olmadı. Ancak bu konsept bir A7 değil, bir A6. Artık gerisini siz çözün.

 

Q4 e-tron ve Q4 Sportback e-tron'un ortaya çıkarılmasıyla ilgili olarak, Audi'nin tasarım dilinin mevcut serileri için benimsedikleri daha keskin açılardan ve kıvrımlardan uzaklaştığına dair bazı endişeler vardı. Ancak A6 e-tron konsepti, bazı önemli değişikliklerle birlikte, bildiğimiz daha geleneksel tasarım dilini benimsiyor gibi görünüyor.

 

Elektrikli bir arabadan bekleyeceğiniz gibi, aerodinamik çok önemli. Hava direncini en aza indirmek ve menzili en üst düzeye çıkarmak için kaygan bir şekil gerekir. A6 e-tron konsepti, üretim modeli e-tron GT'den daha ince olduğunu kanıtlıyor ve 0,22'lik etkileyici bir hava sürtünme değeri ile geliyor. Fastback tasarımının aerodinamik açıdan verimli olduğu bilinirken, A6 e-tron'a türbülansı azaltmak için havayı yönlendiren agresif bir difüzör yardımcı oluyor.

 

Alt taraftaki karmaşık şekilli siyah girinti, pil alanını temsil ediyor. Aynı zamanda, A6 e-tron’un elektrikli olduğunun en büyük göstergesi ön taraftaki büyük kapalı ızgara. Bu kısım aktarma organı bileşenlerini ve bataryayı soğutmak için kullanılan birkaç işlevsel hava girişiyle hem altta hem de yan tarafta çevrelenmiş.

 

Verimlilik İçin Tekno Boya

Konsept, üç boyutlu derinlik efekti sağladığı söylenen "Heliosilver" rengiyle boyanmış. Ama bu sadece görünüş için değil. Audi, bu boyanın güneş ışığındaki termal radyasyonun önemli bir yüzdesini yansıtabileceğini ve böylece otomobilin gövdesine ve hepsinden önemlisi iç kısmına giren enerji miktarını azaltabileceğini söylüyor. Bu boya termal ısıyı reddetmekte o kadar iyi ki Audi, yolcuların birçok durumda otomobilin klima sistemini kullanmak zorunda kalmayacağını belirtiyor.

Projektör Işıkları İçin Yeni Bir Anlam

Modern Audi otomobillerin ayırt edici özelliği, modern tasarımlarına ve işlevselliğine büyük bir karakter katan dinamik ve akıcı LED ışık dizileri ile aydınlatma sistemleri olmuştur. A6 e-tron konsepti, Dijital Matrix LED ön farları neredeyse sinema kalitesine ulaşabildiğinden bunu bir adım öteye taşıyor. Mini projektörler olarak hareket eden aydınlatmaları ile A6 e-tron, önündeki bir duvara çok oyunculu bir video oyunu bile yansıtabilir. Bu da otomobilin şarj olmasını beklerken kaliteli ve eğlenceli vakit geçirme imkanı sunabilir.

 

A6 e-tron konsepti, arkada yeni 3D etkili farlara kavuşuyor. Sürekli bir ışık şeridi olarak ekran görevi gören yeni nesil dijital OLED öğeler dikkat çekiyor. Dinamik aydınlatma ekranı müşterinin kişisel zevkine göre uyarlanabilirken, neredeyse sınırsız özelleştirilebilir dijital ışık imzası varyasyonları da oluşturulabiliyor.

Pil, Menzil ve Hız

A6 e-tron konsepti, ölçeklenebilir ve EV'ler için özel olarak üretilmiş PPE platformunda arabanın ortasında bulunan 100 kW'lık bir pil taşıyor. 800 watt'lık şarj teknolojisini e-tron GT ile paylaşarak, otomobil uyumlu bir şarj cihazıyla hızlı şarj sağlıyor. Audi, pili araca 300 km'den daha fazla menzil sağlayacak bir seviyeye kadar şarj etmek için sadece 10 dakikanın yeterli olduğunu ve yüzde 5'ten yüzde 80'e kadar şarj almanın 25 dakikadan az sürdüğünü söylüyor. Firma, bu konsept otomobilin toplam menzilinin 700 km'nin üzerinde olduğunu iddia ediyor.

 

A6 e-tron konsepti, araca dört tekerlekten çekiş sağlayan 350 kW (470 hp) güç çıkışı ve 800 Nm torklu çift motorlu bir düzene sahip. Audi, muhtemelen tek bir aksı çalıştıran yalnızca bir motora sahip olacak giriş seviyesi modellerin 7 saniye civarında sıfırdan 100 km/s hıza çıkabileceğini belirtiyor. Üst versiyonlarda ise bu süre 4 saniye civarında olacak.

Son Güncelleme : 19 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo