Honda Yeni HR-V Hybrid Modelini Detaylandırdı

Ototeknikveri     23 Nisan 2021 10:53

Honda, Avrupa'da özel olarak hibrit bir sistemle satışa sunulacak olan yeni 2022 HR-V hakkında daha fazla ayrıntı yayınladı.

Honda Yeni HR-V Hybrid Modelini Detaylandırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen yeni Honda HR-V e: HEV, 129 HP (131 PS) güç çıkışı ve 253 Nm tork için 1.5 litrelik i-VTEC motor ve iki elektrik motorunun bir kombinasyonundan güç alıyor.

Yeni Honda HR-V'nin hibrit güç aktarım mekanizması üç ana sürüş modu (Sport, Normal ve Eco) ile birlikte gelirken, daha güçlü rejeneratif frenleme için vites seçici aracılığıyla aktif edilebilen ilave bir "B" modu da var. Honda, yeni hibrit HR-V'nin pek çok durumda tam elektrikli modunda çalışabileceğini ve daha yüksek, daha sabit hızlarda sürerken benzinli motora sorunsuz bir şekilde geçebileceğini söylüyor.

2022 Honda HR-V'nin yeni temelleri, şirketin özgün pratik çözümlerinin hala mevcut olduğu daha geniş bir iç mekana izin veriyor; Arka bacak mesafesindeki 35 mm'lik artışa ek olarak, yeni Honda HR-V ayrıca hem düz katlama hem de döndürülebilir koltuk işlevlerine izin veren arka Magic Seat koltuk düzenine sahip.

Platform, Honda'nın yakıt deposunu merkeze monte etmesine izin verdi; bu, hibrit bileşenlerin akıllıca paketlenmesiyle birleştirildiğinde, HR-V'ye coupe'den ilham alan tavan hattına rağmen çok geniş bir kabin sağlıyor.

Bilgi-eğlence sistemi 9 inç dokunmatik ekran kullanıyor ve daha kolay erişim için basitleştirilmiş ve tamamen özelleştirilebilir bir arayüze sahip. Ek olarak, sistem yanıtlarında da öncekine göre daha hızlı ve kablosuz Apple CarPlay ve kablolu Android Auto ile birlikte geliyor. Gösterge paneli ayrıca aracın sürücü yardım sistemleri hakkında bilgi gösteren 7 inçlik bir ekrana da ev sahipliği yapıyor.

2022 Honda HR-V, bu sürümde yeni bir daha geniş, daha yüksek çözünürlüklü monoküler ön kamera, yüksek hızlı görüntü işleme çipleri ve radar sensörü kombinasyonu da sunan Honda Sensing sistemleri paketini içeriyor. HR-V'deki en yeni Honda Sensing, direksiyon açısını ve yanal G kuvvetini izleyen ve düşük hızda takip işlevi ve fren kontrolü ile birlikte gelen yeni bir uyarlanabilir hız sabitleyici özelliğine sahip. Kör Nokta Bilgisi, Çapraz Trafik Monitörü ve Yokuş İniş Kontrolü gibi sistemler de pakete dahil.

Honda, 2021'in sonlarında Avrupa'da yeni HR-V e: HEV'yi piyasaya sürecek ve fiyatlandırma detayları piyasaya çıkışına yakın bir zamanda açıklanacak.

Son Güncelleme : 23 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo