Fiat’ın Yeni 500 EV'si Akıllı Telefon Benzeri Güç Tasarruf Moduyla Geliyor

Ototeknikveri     23 Nisan 2021 09:41

Yeni Fiat 500'ün sürücüleri, akıllı telefon kullanıcılarının aşina olduğu güç tasarrufu modu ile elektrikli araçlarının menzilini optimize edebilecek.

Fiat’ın Yeni 500 EV'si Akıllı Telefon Benzeri Güç Tasarruf Moduyla Geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilikçi özellik, otomobilin menzili yaklaşık 48 km'ye düştüğünde otomatik olarak devreye giriyor ve gücü keserken, aynı zamanda azami hızı 80 km / s ile sınırlıyor.

 

Enerjiyi daha iyi korumak için, İtalyan elektrikli süper mini'nin güç tasarrufu modu, geleneksel frenlemeye kıyasla yüzde 30'a kadar daha fazla enerji tasarrufu sağlayan tek pedallı sürüşü teşvik ediyor. Yazılım ayrıca klima kontrolünü, ısıtmalı koltukları, ön camı ve aynaları devre dışı bırakıyor.

 

Bunu geçersiz kılmak için, sürücülerin gaza sıkıca basmaları veya orta konsoldaki düğmeyi kullanarak Normal veya Range (menzil) gibi farklı bir mod seçmeleri gerekecek. "Range" modu en yüksek hızı sınırlamasa da menzili optimize ediyor.

 

Hızlı şarj cihazını kullanırken 35 dakika içinde yüzde 80 şarj elde edilirken, sürücülerin enerjinin tükenmeye yakın olması durumunda, ekstra 48 km menzil elde etmek için araçlarını yalnızca 5 dakika fişe takmaları gerekecek. Genel olarak, araba WLTP döngüsünde maksimum 320 km ve şehirde 399 km kadar seyahat edebiliyor.

 

Fiat İngiltere yöneticisi Greg Taylor, "Bu güç tasarrufu modu, ilk elektrikli otomobilini satın almak isteyen bir tüketiciye umarız fazladan bir konfor katmanı ekler. Ayrıca, yalnızca beş dakikada yaklaşık 50 km şarj alabilmek, sürücülerin şarj etmeleri gerektiğinde uzun süre beklemeyecekleri anlamına geliyor." dedi.

Son Güncelleme : 23 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo