Efsanevi Lancia 037 Modern Bir Süper Otomobil Olarak Geri Dönüyor

Ototeknikveri     25 Nisan 2021 04:16

Kimera Automobili adlı bir şirket, WRC unvanını kazanan son 4x2 otomobil olan orijinal Lancia 037'ye saygı duruşunda bulunan yeni bir süper otomobil sunmayı planladığını duyurdu.

Efsanevi Lancia 037 Modern Bir Süper Otomobil Olarak Geri Dönüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kimera Automobili, eski İtalyan ralli arabaları söz konusu olduğunda, özellikle Stratos, Delta ve tabii ki 037 gibi Lancialar bakımından, restorasyonda deneyimli bir şirket.

Yeni Kimera EVO37, orijinal Lancia 037'nin tasarımına ve mühendisliğine sadık kalacak yepyeni bir araba olacak. Şirket, tarihi Lancia'nın modern bir reenkarnasyonunu yaratmalarına yardımcı olmak için orijinal üzerinde çalışan mühendisleri görevlendirdi.

 

Öne çıkan isimlerden biri, Lancia’nın turboşarjlı ve süperşarjlı dört silindirli ralli motorunun arkasındaki mühendis Claudio Lombardi. Lombardi'nin yardımıyla, yeni Kimera EVO37 benzer bir düzen kullanacak, ancak 2.0 litrelik turboşarjlı ve süper şarjlı dört silindirli motor günümüz standartlarına göre modernize edilecek.

Kimera, yeni EVO37'nin hazır olduğunda yaklaşık 550 HP güç çıkışı sunacağını ve süper şarj cihazının geleneksel kayışlı sistem yerine elektrikle çalıştırılacağını vaat ediyor. Şirket, manuel veya sıralı şanzıman arasında seçim yapma imkanı sunacak. Sadece 950kg ağırlık ile birleştirildiğinde, Lancia 037'nin bu modern versiyonu sürmek için oldukça heyecan verici bir şey olacak diyebiliriz.

Kimera EVO37'nin üretimi sadece 37 adetle sınırlı olacak. Fiyatların 500 bin euro civarından başlayacağı bildiriliyor ancak rezervasyon fırsatını kaçırdıysanız, Kimera'nın 'Integrale' dört çekişli sürüş sistemi ile donatılacak 10 araba daha üreteceğini duyduğunuza sevinebilirsiniz.

 

Yeni Kimera EVO37'nin kapsamlı tanıtımı 22 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo