XPeng P5: Çinli Yarı Otonom Elektrikli Sedan İçin Ön Sipariş Rekoru

Ototeknikveri     25 Nisan 2021 04:40

XPeng, P5 için ön siparişleri kabul etmeye başladı. 2021 Şangay Otomobil Fuarı'nda halka açık prömiyerini kutlayan Çin elektrikli aracı için bir 99 yuan/15 $ karşılığında rezervasyon yapılabiliyor. İlk müşteriler "ömür boyu ücretsiz şarj" imkanına sahip olacak.

XPeng P5: Çinli Yarı Otonom Elektrikli Sedan İçin Ön Sipariş Rekoru
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rezervasyonlar 19 Nisan'da başladı ve 53 saat sonra şirket, sosyal medyada 10.000'den fazla birim için ön sipariş aldıklarını duyurdu. XPeng'in P5'ten yüksek beklentileri olduğundan, satışlarını ilk çeyrek rekorunun ötesinde daha da artıracağına inandığı için talebin artmaya devam etmesi bekleniyor.

 

Kurucu ve CEO He Xiaopeng, "Keşfetmeye devam ediyoruz çünkü teknolojinin yaşam tarzlarımızı zenginleştireceğine ve büyük bir mobilite dönüşümü getireceğine inanıyoruz. Otonom sürüşün geleceğine inanıyoruz ve buna bağlı kalıyoruz. Ulaşımın günlük yaşamlarımız üzerinde muazzam bir etkisi var ve teknoloji, yaşam seçimlerimizi güçlendirerek mobilitede temel bir devrim yaratıyor." dedi.

 

P5'in resmi lansmanı yılın üçüncü çeyreği için planlanıyor ve teslimatların 4. çeyrekte başlaması bekleniyor. Çinli otomobil üreticisi, arabanın resmi başlangıç ??fiyatını henüz açıklamadı.

 

P5, Tesla Model 3'ten genel olarak biraz daha uzun ancak daha kısa aks mesafesine sahip. İçeride 15,6 inç dikey bir ekran, 12,3 inçlik tablet benzeri bir dijital gösterge paneli, üç kollu çok işlevli direksiyon simidi, deri döşeme, parlak siyah vurgular ve metal süslemeler bulunuyor. Bir 18 litrelik buzdolabı ve 220 voltluk bir priz de iç mekana dahil edilecek.

 

Otomobilin en dikkat çekici yanı ise benzerleri arasında en güçlüsü olduğu iddia edilen bir yarı otonom sürüş sistemi.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo