Elektron Motors’dan Quasar: İddialı Ancak Geleceği Belirsiz

Ototeknikveri     25 Nisan 2021 05:17

Almanya'dan çıkan Elektron Motors adlı küçük bir şirket, Quasar adlı tamamen elektrikli bir hiper otomobilin görsellerini ve ayrıntılarını yayınladı. Az bilinen şirketlerin yeni hiper arabalarında sık sık olduğu gibi, Quasar da fiziken henüz mevcut değil.

Elektron Motors’dan Quasar: İddialı Ancak Geleceği Belirsiz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Elektron, Quasar hiper otomobilinin olağanüstü 2,300 hp güç çıkışı sağlamak için bir araya gelen ve ona Rimac C_Two, Pininfarina Battista ve Lotus Evija'dan daha fazla güç veren dört elektrikli motora sahip olacağını iddia ediyor. Bu güç çıkışı yeterince etkileyici değilmiş gibi, şirket arabanın sadece 1500 kg ağırlığında olacağını belirtiyor.

Aracın pili hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi ancak Elektron'un 1,65 saniye kadar kısa bir sürede sıfırdan 100 km/s hıza ulaşabileceğini ve 450 km/s azami hız sunduğunu biliyoruz.

Quasar'ın yayınladığı görüntüler, tasarımının büyük ölçüde Koenigsegg Jesko'dan etkilendiğini ortaya koyuyor ve bunun iyi bir şey olduğunu tahmin ediyoruz.

Quasar'ın ön kısmı köşeli farlara sahip ve kaputun dış kenarı boyunca uzanan kavisli bir LED gündüz farı içeriyor. Otomobilde ayrıca karbon fiber kanatçıklar ve belirgin bir karbon fiber ayırıcı bulunuyor. Diğer yerlerde, araba kavisli bir ön cama ve son yirmi yıldır tüm Koenigsegg'lerin sahip olduğu ile hemen hemen aynı tavan tasarımına sahip. Koenigsegg ilhamı çok benzer bir motor kapağı, köpekbalığı yüzgeci ve arka kanatla devam ediyor.

Quasar hakkında benzersiz olan şey, dijital gösterge kümesi, kontrol paneline düzgün bir şekilde yerleştirilmiş büyük bir bilgi-eğlence ekranı ve yolcunun önünde bir ekran içeren iç mekanı diyebiliriz.

Elektron Motors, Quasar'ın 2023'te piyasaya çıkacağını ve sadece 99 adet üretileceğini söylüyor.

Son Güncelleme : 25 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo