Hyundai Kona N 286 HP Motoruyla Görücüye Çıktı

Ototeknikveri     27 Nisan 2021 03:27

Hyundai’nin N alt markası meraklılar tarafından çok beğenildi, ancak i20 N, i 30 N ve Veloster N’den oluşan kısıtlı ürün serisi nedeniyle çekiciliği sınırlı kaldı. Tüketiciler daha fazla crossover istiyor.

Hyundai Kona N 286 HP Motoruyla Görücüye Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, yepyeni Kona N'yi tamamlarken bariz olanı artık kabul ediyor. İlk N crossover olmaya hazırlanan model, "çok yönlülük, canlı hızlanma, çeviklik ve yarış pisti hazırlığının iyi bir kombinasyonunu" sunmayı vaat ediyor.

 

Otomobilin amacı göz önüne alındığında, alıcıların 276 hp (206 kW / 280 PS) güç çıkışı ve 392 Nm tork üreten turboşarjlı 2.0 litrelik dört silindirli bir motor bulacağı kaputun altında başlayacağız. N Grin Shift işlevi kullanılarak güç çıkışı geçici olarak 286 hp'ye (213 kW / 290 PS) yükseltilebiliyor.

 

Motor, yüksek performanslı kullanım için çok sayıda modifikasyona sahip sekiz ileri çift debriyajlı şanzımana bağlı. Değişiklikler arasında özel olarak ayarlanmış vites oranları ve daha hızlı vites geçişlerine izin veren benzersiz şekilde kalibre edilmiş bir kontrol ünitesi de bulunuyor.

 

Güçlü motor ve performans odaklı şanzıman sayesinde Kona N, Kalkış Kontrolü kullanılırken 5,5 saniyede sıfırdan 100 km/s hıza çıkabiliyor. Azami hız ise 240 km/s olarak belirlenmiş.

 

Performans temasına sadık kalarak Kona N, N Grin Shift, N Power Shift ve N Track Sense Shift işlevlerine sahip. N Grin Shift, 20 saniye boyunca motor ve şanzıman performansını en üst düzeye çıkarırken, N Power Shift hızlanma sırasında devreye giriyor ve vites yükseltme sırasında torku en üst düzeye çıkarıyor. Benzer şekilde, N Track Sense Shift, sportif sürüş için vites değişimlerini ve vites zamanlamasını optimize ediyor.

 

Crossover, yüksek performanslı bir fren sistemi ile desteklenen 19 inç dövme jantlarla donatılmış olarak geldiği için performans özellikleri burada bitmiyor. Kona N ayrıca, "virajları alırken maksimum eğlence" sağlayan elektronik sınırlı kaymalı diferansiyel ile birlikte geliyor. Diğer öne çıkan özellikler arasında değişken bir egzoz, güçlendirilmiş bir yapı ve Eco, Normal, Sport, N ve Custom olarak bilinen beş sürüş modu yer alıyor.

 

Agresif Ama Tanıdık Bir Tasarım

Performans özelliklerini bir kenara bırakırsak, Kona N, Kona N Line'ı temel alan agresif bir dış görünüme sahip. Yüksek performanslı model, benzersiz bir ızgara ve kırmızı vurgularla ayırt edildiğinden değişiklikler hemen görülüyor. Crossover ayrıca gövde renginde çamurluk genişleticilere, sportif yan eteklere ve bir ön spoylere sahip.

 

Kona N, üç köşeli üçüncü bir fren lambasına ve bastırma kuvvetini artıran çift kanatlı bir spoylere sahip olduğu için arka tarafta daha büyük değişiklikler meydana geliyor. Model aynı zamanda muazzam bir çift egzoz sistemi ve N logosuna sahip.

 

Son olarak, Kona N, N'ye özel Sonic Blue renginde satışa sunulacak. Performance Blue'nun türevi olan bu renk sonunda diğer N crossover'lara da gelebilir.

 

Spor Odaklı İç Mekan

Sürücüler N'ye özgü bir spor direksiyon simidi ve sürüş deneyimine oyuna benzer bir boyut ekleyen bir baş üstü ekranı bulacağından, yenilikler iç mekanda da etkilemeye devam ediyor. Bunlara dijital bir gösterge paneli ve pist haritaları ve bir tur zamanlayıcı içeren 10 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi eşlik ediyor.

 

Diğer yerlerde alaşım pedallar ve N markalı spor koltuklar var. Tasarımcılar ayrıca, Kona N Line'da kullanılan kırmızı vurgularla kontrast yapan Performance Blue vurgularını da eklediler.

 

Güvenlik cephesinde, İleri Çarpışma Önleme Asistanı, Şerit Tutma Yardımı, Şerit Takip Asistanı ve Akıllı Hız Sabitleyici dahil bir dizi sürücü yardım sistemi var. Diğer özellikler arasında Kör Nokta Çarpışma Önleme Yardımı, Uzun Far Yardımı, Arkadan Geçen Trafik Çarpışma Önleme Uyarısı ve Güvenli Çıkış Uyarısı bulunuyor.

 

Kona N hakkında daha fazlasını lansmana yakın bir zamanda öğreneceğiz, ancak Hyundai yetkilileri modelin nispeten uygun fiyatlı olacağını öne sürdü. Ne yazık ki, aynı zamanda dört tekerlekten çekişli bir versiyona olasılık verilmiyor.

Son Güncelleme : 27 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo