VW ID.4 GTX: Elektrikli Yüksek Performans

Ototeknikveri     29 Nisan 2021 10:26

Volkswagen, ID.4 elektrikli SUV'ye 91 hp güç artışı sağladı ve şimdiye kadarki en sportif ID modeli için eski bir modeli yeniden canlandırdı. 295hp ID.4 GTX, showroomlara yeni gelen 201 hp ID.4'ün üzerinde yer alıyor ve sıfırdan 100 km/s hıza 6.2 saniyede ulaşabiliyor.

VW ID.4 GTX: Elektrikli Yüksek Performans
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu ekstra güç çıkışı, sadece arka motorun boyutunu büyütmekten gelmedi. Standart ID.4, arka tekerlekleri süren tek bir 201 hp motorla idare ederken, GTX aynı donanımı alıyor ancak toplam 295 hp için ön aksa ikinci bir motor ekliyor (Volkswagen bir tork rakamı belirtmedi). Sıfırdan 100 km/s hıza çıkış süresini 8,5 saniyeden 6,2 saniyeye düşürmenin yanı sıra, VW ayrıca elektronik hız sınırlayıcısının izin verdiği azami hızı 160 km/s yerine 180 km/s olarak güncelledi.

 

Bu rakamlar Ford Mustang Mach-E ve Tesla Model Y gibi rakiplerin yanında modelin şansını bir miktar artırabilir.

 

Bazı pazarlarda giriş seviyesi ID.4'ler 58 kWh pil alıyor, ancak GTX, Kuzey Amerika'da satılan tüm ID.4'lere uyan 77 kWh'lik paketle birlikte gelecek. Standart ID.4, Avrupa WLTP döngüsünde 498 km menzil sunarken, GTX ağırlığı nedeniyle 480 km menzile sahip.

GTX, standart 201 hp model ile aynı 125 kW ile şarj oluyor ve bu Porsche Taycan ya da Hyundai Ioniq 5 gibi bazı gelişmiş elektrikli otomobiller kadar hızlı değil. Volkswagen yine de bunun 30 dakikada 300 km menzil sağlayabilecek kadar hızlı olduğunu söylüyor.

 

GTX logosu tanıdık geliyor mu? VW, bunu Mk2 Scirocco coupe de dahil olmak üzere son 40 yılda farklı pazarlarda çeşitli modellerde daha önce kullanmıştı. Bu isim şu andan itibaren sadece VW’nin ID elektrikli otomobillerinin sportif versiyonlarında kullanılacak. Öte yandan, Volkswagen'in bir ID.4 R üzerinde de çalıştığını duyduk.

 

GTX, standart olarak VW’nin IQ.Light LED Matrix farlarının yanı sıra parlak siyah bir spoyler ve hava girişlerini alıyor. Otomobil iç mekanda 30 renkli iç ortam aydınlatması, kırmızı dikişler ve ısıtmalı direksiyon simidi ile diğerlerinden ayrılıyor. Ayrıca standart olarak 20 inçlik jantlar sunuluyor ve istenirse 21 inç de tercih edilebiliyor.

 

Sports paketini tercih ettiğinizde 15 mm daha düşük süspansiyona ve progresif direksiyona da sahip olabiliyorsunuz. Ekstra denge istiyor ama sürüş konforunu bozmaktan mı kaygılanıyorsunuz? Bu durumda Sports Plus, otomobile DCC uyarlanabilir amortisörler ekliyor.

 

ID.4 GTX için ABD ve İngiltere fiyatları açıklanmadı, ancak Almanya'da 50.415 € başlangıç fiyatı duyuruldu.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo