Tesla, Almanya'da Pil Geri Dönüşümü Nedeniyle 14,5 Milyon Dolarlık Cezayla Karşı Karşıya

Ototeknikveri     29 Nisan 2021 10:37

Çevre Koruma Ajansı (EPA), bu ay Tesla'ya bir bildirim göndererek, otomobil üreticisine, araçların yüzey kaplaması için emisyon standartlarına uygun olduğunu kanıtlayan bir rapor sunamadıklarını bildirdi.

Tesla, Almanya'da Pil Geri Dönüşümü Nedeniyle 14,5 Milyon Dolarlık Cezayla Karşı Karşıya
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tesla, EPA'dan gelen tüm bilgi taleplerine yanıt verdiklerini ve iddiaları reddettiklerini açıkladı. Otomobil üreticisi, durumun firma üzerinde "maddi bir olumsuz etki" yaratmasını beklemediklerini, ancak EPA’nın bildiriminin sonucunun hala belirlenmediğini de sözlerine ekledi.

 

Almanya’nın çevre kurumu UBA ayrıca, pilleri geri alma ve geri dönüştürme konusundaki yerel düzenlemelere uymamakla suçlayarak Tesla’nın Almanya'daki yan kuruluşuna 12 milyon euro (14,5 milyon $) ceza verdi. Tesla, pil paketlerini geri almaya devam ettiğini ve Alman çevre kurumunun kararına itiraz ettiğini, bu nedenle herhangi bir cezanın nihai miktarının hala belirsiz olduğunu savundu.

 

Tesla'nın şu anda Almanya'da karşı karşıya olduğu tek sorun bu değil, çünkü otomobil üreticisi ülkede hükümetten daha fazla para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Brandenburg Çevre Bakanlığı, Tesla'nın Berlin Gigafactory tesisinde yetkililer tarafından yapılan rutin bir incelemede, sıhhi tesisat için kullanılan boruların endüstriyel atık su için uygun olmadığını ve bölgenin içme suyu için bir tehdit oluşturduğunu tespit etti.

 

Elon Musk geçtiğimiz günlerde Alman hükümetini bürokrasisi nedeniyle eleştirdi ve onu şirketinin iklim değişikliğiyle mücadeledeki önem ve aciliyetini anlamamakla suçladı. Önceki bir haberde, Almanya'daki Gigafactory'nin bu yaz tamamlanamayabileceği öne sürüldü ve Tesla, Şubat ayında daha önce söylediği inşaat sürelerini karşılayamayabileceğini kabul etti.

Son Güncelleme : 29 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo