NIO'nun Avrupa'daki İlk Durağı Norveç Olacak

Ototeknikveri     30 Nisan 2021 01:29

Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO, Avrupa'ya genişlemeyi planlıyor ve ilk olarak elektrikli otomobilleri seven Norveç'te piyasaya sürülmeye hazır görünüyor.

NIO'nun Avrupa'daki İlk Durağı Norveç Olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirket, haberi doğrulamak için Twitter'ı kullandı ve yerel pazardaki varlığını tartışmak için 6 Mayıs'ta Norveç'in Oslo kentinde bir basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

 

NIO, Almanya'nın Münih kentinde bulunan küresel bir tasarım merkezi ve Oxford, İngiltere'de bulunan ileri mühendislik Ar-Ge merkezi ile Avrupa'da halihazırda bir varlığa sahip. NIO birkaç yıldır Avrupa'da bir genişleme lanse ederken, bir diğer elektrikli otomobil start-up'ı Xpeng, sıçramayı yaptı ve araçlarını geçen yılın sonlarında Avrupa'da satmaya başladı.

 

Benzinga, NIO’nun Avrupa’daki ilk showroomunun büyük olasılıkla Oslo’da olacağını söylüyor. Jaguar Land Rover Norveç'in eski başkanı Marius Hayler'in de NIO Norveç'in genel müdürü olarak görev yapacağı bildirildi. LinkedIn'deki çeşitli iş ilanları, otomobil üreticisinin Avrupa operasyonları için yetenekleri işe almak istediğini de ortaya koyuyor.

 

Nisan ayı başlarında NIO, 100.000'inci aracını piyasaya sürerek önemli bir kilometre taşına ulaştı, dokuz ayda 50.000'inci aracını üretti ve amiral gemisi ES8 elektrikli SUV'nin üretiminin başlamasından bu yana tam olarak 1046 gün geçti.

 

ES8, Audi E-Tron'dan biraz daha büyük, 643 hp güç çıkışı ve 840 Nm torka sahip ve 580 km'ye kadar menzil sunan 100 kWh pil paketi ile donatılabilir. Şu anda NIO tarafından üretilen diğer modeller arasında ES6 beş koltuklu elektrikli SUV ve EC6 elektrikli coupe SUV yer alıyor. Avrupa'da bu modellerden hangisinin ilk piyasaya sürüleceği belirsizliğini koruyor.

Son Güncelleme : 30 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo