2022 Honda Civic Sedan Çok Daha Şık

Ototeknikveri     30 Nisan 2021 07:08

Yeni Honda Civic sedan başarılı modelin on birinci neslini temsil ediyor ve farklı tasarımın yanı sıra yepyeni teknolojilerle donatılmış.

2022 Honda Civic Sedan Çok Daha Şık
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Konsept haliyle geçtiğimiz aylarda gördüğümüz ve geçen hafta ilk kez resmi görseli paylaşılan 2022 Honda Civic Sedan şimdi detaylı şekilde tanıtıldı. İlk önce Amerika Birleşik Devletleri pazarına gelecek ve sedan gövde tipiyle sunulan yepyeni Civic, öncekine kıyasla çok daha sade bir tasarımla dikkat çekiyor.

 

Bu yılın sonunda hatchback ve sedan gövde tipleriyle Avrupa pazarına da giriş yapması beklenen 2022 Civic, "Man-Maximum, Machine-Minimum" (Minimum Makine – Maksimum İnsan) felsefesiyle tasarlanmış. Yani yeni Civic'in tasarımı ve teknolojileri, kullanıcıları ve yolcuları odak noktasına koyacak.

 

Sade ama geniş ve ferah iç mekan

2022 Civic Sedan'ın kabininde aynı dış tasarımda olduğu gibi epey sade ve basit bir felsefenin uygulandığını görüyoruz. Geniş ve konforlu olarak niteleyebileceğimiz iç mekanda kullanılan materyal çeşitliliği ve kalitesi de üst seviyelerde.

 

Ön konsolun ortasında yer alan metal vurgu tasarımı pekiştirirken havalandırma çıkışlarını da gözlerden saklıyor.

 

İddialı bir multimedya ekranı

7 inç yarı dijital multimedya sistemi ekranı standart sunulurken, en üst versiyon Touring’de 10.2 inç boyutunda tamamen dijital gösterge paneliyle karşılaşacağız. Apple CarPlay ve Android Auto desteği sunan 7 inç ekran dokunmatik fonksiyonuna sahip ve üzerinde çeşitli kısayol tuşları bulunuyor. Bunun bir üstünde ise 9 inç boyutunda ve kablosuz Apple CarPlay bağlantısına olanak veren multimedya sistemi görüyoruz.

 

Yalnızca Touring paketinde standart gelen ve diğer donanım seviyelerinde opsiyonel sunulan 12 hoparlörlü ses sistemi ve kablosuz şarj gibi özellikler de 2022 Civic'in teknoloji anlamında dikkat çeken özellikleri arasında bulunuyor.

 

Güvenlik cephesine baktığımızda ise Honda'nın yeni Civic için çok iddialı olduğunu fark ediyoruz. Örneğin beyin travmalarını önleyecek biçimde yeniden tasarlanan ön hava yastıkları bunun en önemli göstergesi. Mevcut modelde de Güvenlik Paketi adı altında bir dizi önemli donanım sunan Civic'in on birinci neslinde de otomatik trafik sıkışıklığı asistanı, acil durum freni ve adaptif hız sabitleyici gibi donanımlar yer alıyor.

Sadece göze değil sürüş zevkine de hitap ediyor

Japon otomobil üreticisi 2022 Civic'te sadece tasarıma değil sürüş dinamiklerine de son derece özenli şekilde çalışmış. Yeni nesilde Honda, alüminyum ve yüksek dayanımlı çelik gibi malzemeler ile şasinin burulma direncini %8 oranında yükseltirken, bükülme direncini de %13 iyileştirmiş.

 

Yeni Civic’in aks mesafesi 35 mm artırılırken arka iz genişliği eskiye oranla 12,7 mm genişlemiş. Ayrıca McPherson ön süspansiyonun bilyalı mafsallarında sürtünmeyi azaltma, direksiyon sisteminde yapılan geliştirmeler gibi detaylar da dikkat çekiyor.

 

Şimdilik sadece iki motor seçeneği

2022 Honda Civic'te şu an için yalnızca iki farklı motor seçeneği gelecek. İkisi de benzinli olan bu motorlardan ilki ABD'de LX ve Sport donanım paketleriyle sunulacak. Bunlardan 2.0 litre dört silindirli atmosferik benzinli motor 160 hp güç çıkışı ve 187 Nm tork sağlıyor.

 

EX ve Touring versiyonlarında ise Civic Hatchback'te de gördüğümüz L15B7 1.5 litrelik VTEC Turbo motor kullanılmış. Bu motor 182 hp güç çıkışı, 240 Nm tork üretiyor ve CVT şanzıman ile geliyor.

 

 

 

Son Güncelleme : 30 Nisan 2021

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo